В Созопол доброволци запретват ръкави по рехабилитацията на детска площадка

В Созопол доброволци запретват ръкави по рехабилитацията на детска площадка - E-Burgas.com

Община Созопол изпълнява проект за благоустрояване на детската площадка „Кита“ който касае рехабилитация и обновяване на обществени озеленени площи за широко ползване. Предвидено е обособяване на детски кът, обновяване на зоните за отдих, почистване на емблематичната за парка фигура – каменния Кит-пързалка.

Проектът „Благоустрояване на детска площадка „КИТА“, гр. Созопол, община Созопол“ е финансиран от ПУДООС за дейности по Национална кампания ,,Чиста околна среда -2021г‘‘,‘‘Обичам природата - и аз участвам‘‘.

Целта на кампанията е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши екологичната култура и загрижеността към мястото, в което живеем, и едно от условията в конкурса е полагане на доброволен труд от страна на гражданите.

От общината канят всички от 10.30ч. днес да участват в благоустрояването на детската площадка. Обществения принос в настоящия проект се отнася до няколко аспекта:

- демонтаж на компрометираните детски съоръжения и тяхното изнасяне от обекта

- почистване и изнасяне на отпадъци

- изгребване на замърсен пясък и разстилане на промит пясък

- почистване на пързалката

Всеки, желаещ да се включи в проекта като участва с доброволен труд в част от дейностите може да се включи по неговата реализация.

Част от материалите ще бъдат осигурени от Община Созопол. 

Свързани статии
Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре Френска компания хвърлила око на о-в „Св.Кирик“, ще се првърне ли в световен културен център? Построиха нова детска площадка в Горно Езерово Номинираха Тихомир Янакиев за кмет на годната заради технически иновации в Созопол Ето какви промени предложиха за Стария град в Созопол В Созопол презентират архитектурния облик на Стария град 1004 нови случаи на ковид у нас, в Созопол ваксинират в Стария град Созопол отваря пункт за ваксиниране през уикенда, ето където можем да се ваксинираме в страната Созопол посреща олимпийската гордост от Токио Евелина Николова Остров Свети Кирик става собственост на община Созопол
Тагове
созопол детска площадка
Коментари

Още от последните новини