В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)

В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) - E-Burgas.com

Община Поморие продължава с изпълнението на два европейски проекта за внедряване на енергийна ефективност, чрез които бе осигурено финансиране за санирането на двете училища в Поморие – СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“, както и на общо четири жилищни сгради – бл. 13 и бл. 14 в кв. „Свобода“, бл. 9 и бл.11 на ул. „Солна“.

Дейностите по подмяна на съществуващата дървена и метална дограма със система от РVС профил и стъклопакет, както и полагане на топлоизолация на външните стени, подът и покривът на сградите, вече са напълно завършени в бл. 14, кв. Свобода и в СУ „Иван Вазов“, които стартираха през м.юни. Всички останали жилищни сгради са в процес на обновяване, а до края на годината предстои стартиране на дейностите по саниране и в ОУ „Христо Ботев“.

Паралелно със санирането, пред бл.13 се монтира и нова детска площадка, финансирана от МОСВ и ПУДООС – Национална кампания „Чиста околна среда – 2021”.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини