В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)

В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) - E-Burgas.com

Община Поморие продължава с изпълнението на два европейски проекта за внедряване на енергийна ефективност, чрез които бе осигурено финансиране за санирането на двете училища в Поморие – СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“, както и на общо четири жилищни сгради – бл. 13 и бл. 14 в кв. „Свобода“, бл. 9 и бл.11 на ул. „Солна“.

Дейностите по подмяна на съществуващата дървена и метална дограма със система от РVС профил и стъклопакет, както и полагане на топлоизолация на външните стени, подът и покривът на сградите, вече са напълно завършени в бл. 14, кв. Свобода и в СУ „Иван Вазов“, които стартираха през м.юни. Всички останали жилищни сгради са в процес на обновяване, а до края на годината предстои стартиране на дейностите по саниране и в ОУ „Христо Ботев“.

Паралелно със санирането, пред бл.13 се монтира и нова детска площадка, финансирана от МОСВ и ПУДООС – Национална кампания „Чиста околна среда – 2021”.

Галерия
Свързани статии
Поморие в готовност за летния сезон, очаква първите туристи Кампания за предаване на опасни отпадъци от отработени масла започва в Поморие Поморие отбеляза празника си с народна музика, добро настроение и добри новини (Снимки) Поморие се изправя пред предизвикателствата на летния сезон Приключи обновяването на десет стари сгради в Бургас по ОПРР Поморие с богата програма за празника на града Община Поморие започва подмяна на уличното осветление Синята зона в Поморие ще е целогодишна, ето го целия регламент Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности Млад мъж от Поморие спешно се нуждае от подкрепата ни
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини