В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)

В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки) - E-Burgas.com

Община Поморие продължава с изпълнението на два европейски проекта за внедряване на енергийна ефективност, чрез които бе осигурено финансиране за санирането на двете училища в Поморие – СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“, както и на общо четири жилищни сгради – бл. 13 и бл. 14 в кв. „Свобода“, бл. 9 и бл.11 на ул. „Солна“.

Дейностите по подмяна на съществуващата дървена и метална дограма със система от РVС профил и стъклопакет, както и полагане на топлоизолация на външните стени, подът и покривът на сградите, вече са напълно завършени в бл. 14, кв. Свобода и в СУ „Иван Вазов“, които стартираха през м.юни. Всички останали жилищни сгради са в процес на обновяване, а до края на годината предстои стартиране на дейностите по саниране и в ОУ „Христо Ботев“.

Паралелно със санирането, пред бл.13 се монтира и нова детска площадка, финансирана от МОСВ и ПУДООС – Национална кампания „Чиста околна среда – 2021”.

Галерия
Свързани статии
Над половин милиард лева са заложени в програмата за саниране ВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обяд Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината Новото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки) Нов живот за бившата Ритуална зала в Поморие (Снимки) Плаващ фонтан и други проекти в Поморие за следващото лято (Снимки) Отмениха приемните дни в Поморие заради коронавируса Над 30-годишна частна сграда в Бургас лъсна като нова след санирането (Снимки) Отварят триажен кабинет за пациенти със съмнение за ковид в Поморие
Тагове
поморие саниране
Коментари

Още от последните новини