В Несебър вече ще могат да спортуват и през нощта

В Несебър вече ще могат да спортуват и през нощта - E-Burgas.com

Около игрищата на Открития парк със спортни площадки в комплекс „Черно море“ в Несебър е монтирано осветление, похвалиха се от общината. То се характеризира  с висока интензивност на светлинните лъчи и има за цел да даде възможност за по-продължително използване на съоръженията, особено през зимните месеци, когато денят е къс.

Общината планира на следващ етап да продължи да разширява парка на юг, където ще се оформи зелена зона с пейки и детски площадки за най-малките.

От момента на своето откриване, обектът се ползва активни както от жителите на комплекс „Черно море“, така и от граждани, живущи в други части на града. Това бе предвидено и още в първоначалното му планиране  залегна изпълнението на зона за паркиране и велоалея с успоредна тротоарна лента. Всички те бяха изпълнени в кратък срок след обявяването на началото на строителството. Така се осигури възможно най-широк достъп до спортния обект.

В момента усилено се работи по съпътстващата помощна сграда.

Целта на обекта е да даде възможност на гражданите на Несебър и особено на децата и младежите да бъдат физически активни, чрез подсигуряване на  оптимални условия за спорт и движение.

В бюджета на общината за тази година са залегнали средства за продължаване на изграждането на Закрита спортна зала на градския стадион и за проектни дейности на нов обект- скейт парк на северния склон на Новия град.

Свързани статии
Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в НесебърЧетирима бургаски състезатели са сред най-добрите в колоезденето у нас Вятърът стовари част от покрива на блок върху улица в НесебърТежка загуба за шампиона Нефтохимик в ПазарджикБоксьори от 35 държави идват на турнира "Странджа"Нефтохимик ще развива школата сиОбщина Несебър прие бюджет от 65,2 млн. лв. за 2021, ясни са и приоритетитеНесебър отличи най-добрите си спортисти за 2020Баскетболният Черноморец премина и през Спартак (Пл)Нефтохимик 2010 хвана последния влак за Купата
Тагове
несебър спорт
Коментари

Още от последните новини