В Несебър предвиждат отстъпки за хотелиерите в Слънчев бряг

В Несебър предвиждат отстъпки за хотелиерите в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Кметът на Несебър Николай Димитров, част от екипа му и представители на СНЦ „Съюз на собствениците“ – Слънчев бряг обсъдиха на среща в общината актуални теми, свързани с предстоящия туристически сезон, възможността за облекчения на местните данъци и такси, състоянието на инфраструктурата на Слънчев бряг, вариантите за реклама.

Още в началото на разговора гостите не скриха своите притеснения за предстоящия летен сезон, като споделиха, че изпитват огромни затруднения и в лицето на местната власт търсят вариант за данъчни облекчения. В отговор те бяха информирани, че общината е предвидила отстъпка на някои от данъците, както и за таксата за битови отпадъци при плащането им до 30 април.

По темата, свързана с инфраструктурата на Слънчев бряг, кметът Николай Димитров информира представителите на съюза на собствениците, че за западната част на комплекса местната власт е планирала да инвестира в осветление, тротоари, зони за паркиране. „При непрекъснато разрастващите се хотелиерски обекти и жилищни сгради инфраструктурата в общината  е догонваща, но ви уверявам, че  правим всичко възможно да облагородяваме, както и да изграждаме улична мрежа и осветление според конкретните условия и обстоятелства.“, подчерта кметът.

Относно възможностите за популяризиране на туристическия сектор, бе разяснено, че браншът на територията на Община Несебър може да се включи с безплатна реклама в сайта https://visitnessebar.bg/.

На финала на срещата двете страни засегнаха и темата за популяризиране на културно-историческото наследство и как чрез рекламата му местната власт и бизнесът могат да привлекат мотивирани туристи да посетят региона. Възможността на културния туризъм да се комбинира с почти всички видове туризъм го прави универсален, а на територията на Несебър има огромен потенциал за практикуването му.

Свързани статии
Нов безплатен паркинг в Несебър И в Несебър започнаха войната с кърлежите Един на всеки пет хотела работи на старта на сезона в "Слънчев бряг" Слънчев бряг открива сезона с нова настилка и чадъри от 4,50 лв. На толерантност вместо агресия учат децата в Несебър Плажовете в Слънчев бряг готови за летовници Несебър ще посреща летовници с нови тротоари Несебър организира пролетна еко кампания Ексдепутат от Бургас: Слънчев бряг е сигурна дестинация Парадокс в Несебър: Готвят нов контрареферендум
Тагове
несебър хотели слънчев бряг данъци
Коментари

Още от последните новини