В Бургас започва срезово проучване за C-19 по Елайза метод, поръчаха 500 теста

В Бургас започва срезово проучване за C-19 по Елайза метод, поръчаха 500 теста - E-Burgas.com

В Бургас ще бъде направено срезово проучване за коронавирус по решение на Общинския щаб. Поръчани са  500 теста за него и то ще се осъществи по Елайза метода. Разходите за тестовете ще бъдат покрити от средствата от дарителската сметка на Община Бургас за борба с коронавируса.

Алгоритъмът за изследването, определянето на прицелните групи по пол, възраст, местоживеене и степен на риск,  са възложени на доц. Цветан Велинов. Тестовете ще достигнат до края на тази седмица.

Днес е извършено пробонабиране на 26  социални работници. Утре предстоят да бъдат изследвани служители на детска млечна кухня, а в четвъртък и петък – извадка от лични лекари.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус бургас тестове
Коментари

Още от последните новини