В Бургас започна мащабна дезинфекция

В Бургас започна мащабна дезинфекция  - E-Burgas.com

В Бургас общината започна мащабна дезинфекция на публични пространства, като част от мерките за справяне с разпространението на COVID-19 предаде "Нова".

До 23-ти декември екипи на дезинфекционната станция в града ще обработят с аерозолен препарат улици, пешеходни зони и автобусни спирки.

По график общината в Бургас  започна да обработва всички публични пространства в града, като част от мерките за справяне с разпространението на COVID-19. Екипи извършват пръскане с  аерозолен препарат, в който има разтворен дезинфектант на пешеходни зони, автогари, автобусни спирки ,пространства около медицински центрове във всички квартали на града.

„Препарата, който се използва по информация от Дезинфекционната станция е напълно безвреден за хора и животни и е с много висока ефективност спрямо бактерии и вируси“, обясни Павлин Михов - „Екология”-община Бургас.

Действието му е до час след обработка на терена, затова акцията в по-гъсто населените места ще се извършва в тъмната част на денонощието.

„Всичко, което е  против коронавируса трябва да има ефект. Аз съм за всички мерки, които се вземат“, казват граждани.

Обработката, се извършва с два нови, модерни аерозолни генератори,които общината закупи, като част от мерките за борба с вируса

„И ако през март месец извършвахме дезинфекция с тонове препарат, сега със 300 литра разтвор т.е. едно зареждане на резервоара на машината обработваме площ повече от 30 дка.“, казва Павлин Михов - „Екология”-община Бургас.

Акцията ще продължи до 23 декември включително

Свързани статии
Започва профилактика на шахтите в бургаските комплекси и квартали Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница Дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас Мият и дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас Започва ударна дезинфекция с аерозол в Бургас Созопол започва дезинфекция в цялата община Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция Дезинфекцираха ВХТИ с дезинфектант с гаранция 1 година Дезинфекцират отново всички улици във всички населени места в община Созопол От понеделник в Бургас подготвят пощенските клонове за пенсиите
Тагове
дезинфекция
Коментари

Още от последните новини