Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница

Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница - E-Burgas.com

УМБАЛ Бургас ще разполага със специален роботизиран апарат за UV-дезинфекция срещу коронавирус. Това ще се случи в понеделник, в аулата на УМБАЛ Бургас в терапевтичния корпус на първия етаж, където ще бъде официално представена технологията.

Роботът се предоставя безвъзмездно на УМБАЛ Бургас по линия на обща поръчка на Европейската комисия, финансирана от Инструмента за спешна подкрепа на ЕС. Болницата е единствената в региона и третата в страната, която ще разполага с модерната апаратура.

Роботът се управлява дистанционно, като по време на процеса на дезинфекция в помещението не присъстват пациенти и персонал. Клинични изследвания доказват, че роботът унищожава вируси, бактерии и други микроорганизми с ефективност над 99,99%, създавайки стерилна среда, което е изключително важно при борбата с вътреболничните инфекции.

Каним Ви да отразите събитието, в което ще участват представители на ръководството на болницата и на датската компания-производител. Ще имате възможност да наблюдавате и заснемете демонстрация на работата му.

Свързани статии
Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството Българи от чужбина създадоха детски кът в бургаската болница УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид
Тагове
умбал дезинфекция робот
Коментари

Още от последните новини