Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция

Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция - E-Burgas.com
Архив btvnovinite.bg

Властите в турския град Одрин са предприели допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса на граничните пунктове с България и Гърция във връзка с масовите завръщания на турски граждани за ваканцията, съобщи БНР.

По предложение на областния съвет за борба срещу пандемията са монтирани дезинфекционни системи с вентилатори на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново на турско-българската граница и на ГКПП Ипсала на турско-гръцката граница.

Автомобилите, влизащи в Турция, преминават през системата, с която се дезинфекцират отвън.

Отделно се измерва температурата на пътниците в превозното средство.

Раздават се защитни маски и дезинфекционен разтвор за ръце, както и брошури с указания за спазване на мерките, които са въведени в Турция.

Вчера в телефонен разговор гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха начините за справяне с ефектите от пандемията от коронавирус, отварянето на границите и възстановяването на туристическите потоци.

Свързани статии
Опашката за море в Гърция е вече 10 км Бургас търси начини за сътрудничество с Турция след кризата Дезинфекцираха ВХТИ с дезинфектант с гаранция 1 година Турция отваря границите за българи, нуждаещи се от лечение Европа предупреждава за нова вълна мигранти Дезинфекцират отново всички улици във всички населени места в община Созопол Гърция отваря курортите и открива сезона през юли Врменно затваряме границата за лица и превозни средства идващи от Турция Поредна контрабанда на маски от Турция беше пресечена у нас, отиват за БЧК Земетресение раздруса Западна Турция
Тагове
граница турция дезинфекция
Коментари

Още от последните новини