Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция

Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция - E-Burgas.com
Архив btvnovinite.bg

Властите в турския град Одрин са предприели допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса на граничните пунктове с България и Гърция във връзка с масовите завръщания на турски граждани за ваканцията, съобщи БНР.

По предложение на областния съвет за борба срещу пандемията са монтирани дезинфекционни системи с вентилатори на ГКПП Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово и Дерекьой/Малко Търново на турско-българската граница и на ГКПП Ипсала на турско-гръцката граница.

Автомобилите, влизащи в Турция, преминават през системата, с която се дезинфекцират отвън.

Отделно се измерва температурата на пътниците в превозното средство.

Раздават се защитни маски и дезинфекционен разтвор за ръце, както и брошури с указания за спазване на мерките, които са въведени в Турция.

Вчера в телефонен разговор гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и турският президент Реджеп Тайип Ердоган обсъдиха начините за справяне с ефектите от пандемията от коронавирус, отварянето на границите и възстановяването на туристическите потоци.

Свързани статии
Хванаха българин в Турция, превозвал нелегални мигранти Военни помагат на МВР на границата с Турция и Гърция Засилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия Петков се срещна с Ердоган, обсъдиха и трафика по КПП-тата Турция блокира Черно море за Русия Облекчават трафика по южната граница Мигранти се фукат с клип в "Tik-Tok" как минават границата с Турция Общи проекти с Турция за 34 млн.евро предвижда нова програма Турция привика българския посланик Над 47 хиляди чужденци са опитали да влязат незаконно у нас, най-натоварено е на турската граница
Тагове
граница турция дезинфекция
Коментари

Още от последните новини