Дезинфекцираха ВХТИ с дезинфектант с гаранция 1 година

Дезинфекцираха ВХТИ с дезинфектант с гаранция 1 година - E-Burgas.com

Всички учебни помещения  в корпусите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас са дезинфекцирани с препарат последно поколение, информира ръководството на учебното заведение. Той е с доказана ефективност срещу различни бактерии, гъбички и вируси, особено срещу вирусите на грипните щамове, както и срещу коронавируси.

Изработен на напълно нов принцип, препаратът Liquid Guard  разрушава защитната обвивка на бактерии и вируси, като 8 часа  след прилагането му  вече са унищожени около 99, 8 % от вредоносните микроорганизми. Той постига това чрез много интересен механизъм на действие: нанесен върху повърхности, той създава слой, изграден от милиарди положително заредени остриета, които разрушават клетъчните мембрани на микроорганизмите и ги унищожава по механичен, а не по химичен път. Този метод не позволява създаването на резистентност към действието му.

Уникалността на биоцидния препарат се състои не само в бързината на действието му и в степента на поразяване на микроорганизмите, а най-вече в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, той запазва дълготрайния си ефект най-малко една година.

С препарата са обработени всички учебни и семинарни  зали в Университет „Проф. д-р А. Златаров“-Бургас, залите за практически занятия, коридорите и санитарните помещения, както и общите части в университетските общежития. Така е осигурена 100-процентова сигурност за работещите и учещите в учебното заведение, категоричен е ректорът проф. д-р Магдалена Миткова.

Действието на препарата вече е проверено веднъж от декана на Медицинския факултет на Университета, микробиологът проф. Цветан Велинов. Той взе проби от различни повърхности, на които дезинфектантът е нанесен и установи,  че липсва растеж на болестотворни микроорганизми.

Предстои да бъде взета и втора проба в следващите седмици, за да бъде гарантирана пълната безопасност на кандидат-студентите, които ще имат присъствени приемни изпити на територията на учебното заведение.

Свързани статии
В Бургас започна мащабна дезинфекция Започва ударна дезинфекция с аерозол в Бургас Созопол започва дезинфекция в цялата община Медицински преподаватели от Израел ще преподават на бургаски студенти Изложение „Световно образование“ в Бургас представя последните тенденции при обучението в чужбина Повишиха мерките за безопасност в университет "Проф. д-р Асен Златаров" преди изпитите Засилени мерки и дезинфекция на границата с Турция Професии на бъдещето: В Бургас ще се обучават лекарски асистенти, системни инженери и инженер-химици Университет "Проф. д-р Асен Златаров" приема документи онлайн и на място Четири направления в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ могат да са безплатни
Тагове
университет дезинфекция асен златаров
Коментари

Още от последните новини