УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството

УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството - E-Burgas.com

Днес,след 20.00 ч., в зелено - цветът на донорството и трансплантацията, ще бъдат осветени Националният дворец на културата в София, Домът на културата "Борис Христов“ в Пловдив, крепостта "Царевец“ във Велико Търново, УМБАЛ – Бургас и фонтаните в центъра на гр. Панагюрище.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават информационни материали по темата в София (пред НДК), в Пловдив (пред Дома на културата) и в центъра на Панагюрище. Инициативата е по повод Европейския ден на органното донорство и трансплантацията, който се отбелязва всяка втора събота на месец октомври, предава БНТ.

Целта е да се насърчи общественият дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, като начин за спасяване на човешки живот. Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация.

Свързани статии
Д-р Казмин, УМБАЛ-Бургас: След прекаран ковид търсете ревматолог УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически Българи от чужбина създадоха детски кът в бургаската болница Робот ще дезинфекцира срещу ковид в бургаската болница УМБАЛ-Бургас обясни защо се прави повторен ковид тест в болницата Унгарското посолство благодари на УМБАЛ-Бургас за сложен случай с чужденец Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Още две отделения в УМБАЛ Бургас престават да бъдат ковид
Тагове
УМБАЛ донорство
Коментари

Още от последните новини