УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството

УМБАЛ-Бургас ще светне в зелено в Деня на донорството - E-Burgas.com

Днес,след 20.00 ч., в зелено - цветът на донорството и трансплантацията, ще бъдат осветени Националният дворец на културата в София, Домът на културата "Борис Христов“ в Пловдив, крепостта "Царевец“ във Велико Търново, УМБАЛ – Бургас и фонтаните в центъра на гр. Панагюрище.

Доброволци на Българския младежки Червен кръст ще раздават информационни материали по темата в София (пред НДК), в Пловдив (пред Дома на културата) и в центъра на Панагюрище. Инициативата е по повод Европейския ден на органното донорство и трансплантацията, който се отбелязва всяка втора събота на месец октомври, предава БНТ.

Целта е да се насърчи общественият дебат и да се повиши осведомеността за донорството на органи, като начин за спасяване на човешки живот. Европейският ден на донорството и трансплантацията е възможност да се почетат всички донори на органи и техните семейства, както и да се благодари на медицинските специалисти по донорство и трансплантация.

Свързани статии
Безплатни прегледи на детския слух организира УМБАЛ Бургас В УМБАЛ Бургас спасиха дете със заседнал в трахеята зъб Младоженци зарадваха с дарение Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас Ако имате баба или майка с артрит, бъдете нащрек, съветват ревматолозите от УМБАЛ Бургас УМБАЛ отново ще свети в зелено в деня на донорството Младоженци дариха пари от сватбени букети на Детското отделение на бургаската болница Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията Съдбата на изоставеното бебе Антония отново повдига нерешени проблеми Бургаската болница прие новородено без майка, намерено на улицата На вниманието на бъдещите майки - онлайн среща с началника на Родилно отделение на УМБАЛ Бургас
Тагове
УМБАЛ донорство
Коментари

Още от последните новини