Удължиха до юли решенията за ТЕЛК и НЕЛК

Удължиха до юли решенията за ТЕЛК и НЕЛК - E-Burgas.com

Решенията на ТЕЛК и НЕЛК за определяне на трайно намалена работоспособност и степен на увреждане, които изтичат преди 30 април, ще действат до 30 юли 2021 година. Това съобщават от Министерството на труда и социалната политика /МТСП/, след като извънредната епидемична обстановка беше удължена до края на април.

Служебно се удължава срокът на издадените направления за включване в механизма за лична помощ, както и изготвените индивидуални оценки.

Ползвателите на личен асистент, чиито експертни решения на ТЕЛК или НЕЛК изтичат преди 30 април, ще продължат да ползват услугата при същите условия, информират от МТСП.

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Предвиждат е-здравеопазване и унивесритетско обучение на парамедиците Здравното министерство публикува националния план срещу пандемията 21 бургазлии продължават да се борят с коронавируса в болница Национална стратегия предвижда закриване на болници у нас Костадин Ангелов иска реформа в здравеопазването Борисов назначи двама нови зам.-министри на здравеопазването Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година Личният лекар ще издава направление за PCR тест от ноември Детска учителка от Русе лепна коронавирус
Тагове
телк здравеопазване нелк
Коментари

Още от последните новини