Детска учителка от Русе лепна коронавирус

Детска учителка от Русе лепна коронавирус - E-Burgas.com

Четири са новорегистрираните случаи на коронавирус в Русенска област за последното денонощие. Това са две жени и двама мъже, съобщи БНТ. 63-годишна жена от село Малко Враново и мъж на 78 години от Русе са приети в Университетска болница "Канев", и двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания.

Другите двама – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания, оставени са под домашна карантина. 42-годишната жена е учителка в детска градина "Русалка 2", където в момента се провежда епидемиологично проучване. За последно тя е била на работа на 23 септември. 58-годишната детегледачка от Детска ясла №15, чиято положителна проба беше обявена вчера, е приета за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе".

Под карантина са поставени 8 деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Три от децата са имали различни оплаквания и вчера са им взети проби за PCR изследване за коронавирус, резултатите им са отрицателни. В детската градина "Мечо Пух" в град Сливо поле 14 от 15-те заразени с COVID-19 вече са излекувани. Под домашна карантина остава само една от учителките.

 

Свързани статии
От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден Рекордни нови 819 случая на Covid-19 за 24 часа у нас Лекари в Бургас: Недостигът на легла за болни от Covid-19 вече е осезаем И Мария Габриел е с коронавирус Нов скок на Covid-19 у нас: 612 са новозаразените, в Бургас са 28 Нов рекорд от 350 хил. души заразени за 24 часа, ЕС договоря цветна карта за ограниченията за пътувания Обсъждат допълнителни мерки за опазване на възрастните хора от Covid-19 Дъждовният петък донесе 31 нови случая на коронавирус в Бургас Отново ръст на заболелите с Covid-19, Бургас и Благоевград с най-много нови
Тагове
коронавирус детска учителка
Коментари

Още от последните новини