Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година

Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година - E-Burgas.com
БГНЕС

Парламентът одобри бюджета на НЗОК за следващата година. В него са заложени общо приходи и трансфери в размер на 5 084 871.3 хил. лв. Заложени са увеличени средства за всички здравноосигурителни плащания, като общата сума, предвидена за тях е 4 770 351.0 хил. лв., съобщава dnes.bg.

Ако има неусвоени средства, ще могат да се ползват за заплащане на неразплатена на болниците дейност за 2017 и 2018 год., предвижда още юджетът.

В документа е посочено, че НЗОК може да получава допълнителни средства за борба с COVID-19. Уредено е и допълнително заплащане на лекари, медицински сестри, фелдшери и санитари.

Предвижда се и възможността за командироване на медицински специалисти от едно в друго лечебно заведение. Разписано е и възможност за изпращане на смс за лица, поставени под карантина.

 

Свързани статии
Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят 40 пенсионерски клубове получиха финансиране по програма на общината Проф. Миткова: Медицинският факултет в Бургас ще се превърне в емблема (Снимки) Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли България лъсна в разследване на международна схема за незаконни трансплантации Инспектираха плаж "Къмпинг Китен" след пожара, откриха множество нарушения (Снимки) 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Потвърдиха за нов случай на маймунска шарка у нас Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи От днес помощните средства и медицинските изделия се заплащат от НЗОК
Тагове
здравеопазване нзок бюджет нс
Коментари

Още от последните новини