Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година

Над 5 млрд.лв. за здравеопазване следващата година - E-Burgas.com
БГНЕС

Парламентът одобри бюджета на НЗОК за следващата година. В него са заложени общо приходи и трансфери в размер на 5 084 871.3 хил. лв. Заложени са увеличени средства за всички здравноосигурителни плащания, като общата сума, предвидена за тях е 4 770 351.0 хил. лв., съобщава dnes.bg.

Ако има неусвоени средства, ще могат да се ползват за заплащане на неразплатена на болниците дейност за 2017 и 2018 год., предвижда още юджетът.

В документа е посочено, че НЗОК може да получава допълнителни средства за борба с COVID-19. Уредено е и допълнително заплащане на лекари, медицински сестри, фелдшери и санитари.

Предвижда се и възможността за командироване на медицински специалисти от едно в друго лечебно заведение. Разписано е и възможност за изпращане на смс за лица, поставени под карантина.

 

Свързани статии
Добавките от 50 лв. няма да се вземат под внимание за помощта от 120 лв. Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Двуметрови преспи затвориха Троянския проход Честит Тодоровден! Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Гимназията по транспорт отваря иновативен технологичен център (Снимки) ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Отбелязваме Голяма задушница, промени в движението около гробищата В условията на пандемия: Старт на Световната купа по ски в Банско Исторически бюджет за Айтос, вдигат парите за спорта с 20 хил. лева
Тагове
здравеопазване нзок бюджет нс
Коментари

Още от последните новини