Убиецът от Зидарово наръгал три пъти жертвата си в корема

Убиецът от Зидарово наръгал три пъти жертвата си в корема - E-Burgas.com

Недялко Танев остава в ареста, имало опасност да се укрие 

Окръжен съд – Бургас днес определи мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Недялко Танев, обвиняем за убийството на Стоян Кръстев.

Според Бургаският окръжен съд разследването по делото, макар и в своята начална фаза, е обезпечило доказателствена наличност за обосновано предположение, че Недялко Танев е автор на деянието, в извършването на което  е обвинен. По делото са разпитани множество свидетели, двама от които очевидци на разследваното престъпно посегателство. Събраните до момента данни от свидетелските показания, според съда, сочат за възникнал конфликт между обвиняемия и пострадалия, по повод неуредени финансови въпроси.

В своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение, Бургаският окръжен съд отчете, че сред доказателствените източници и обясненията на обвиняемия, на инкриминираната дата Недялко Танев е влязъл в дома на пострадалия и след възникналата разпра помежду им е използвал намерен в къщата нож, с който е нанесъл удар в корема на същия.

Но поддържаната от обвиняемия теза, отнасяща се до броя нанесени удари по тялото на пострадалия, не се подкрепя от данните, отразени в съдебно - медицинската експертиза. Видно от заключението на експерта медик, при огледа и аутопсията на Стоян Кръстев са установени 3 прободни рани, една от които, според вещото лице е непосредствената причина за смъртта на жертвата. Припомняме, че обвиняемият заяви днес в съда, че е наръгал Стоян Кръстев, след спречкване и пристъп на паника. 

Според настоящата съдебна инстанция описаните в експертизата три наранявания с нож, свидетелстват за упоритост в действията на обвиняемия, насочени към умъртвяване на жертвата. Съдът отчита още, че актът на нападение, осъществен от обвиняемия, не сочи да е бил провокиран от страна на пострадалия. За настоящия съд престъплението е с висока степен на обществена опасност.

 Видно от справката за съдимост, спрямо Недялко Танев е била постановена присъда от 2009 г. за две престъпления. Съдът прие, че макар обвиняемият да е бил реабилитиран за тези престъпления, това не заличава факта на извършени престъпления. Опасността от укриване съдът намери и в данните по делото, установяващи, че обвиняемия няма постоянно местоживеене, отсядайки в с. Зидарово, във връзка с дейността си на земеделски стопанин.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.

 

Коментари

Още от последните новини