Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша

Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша - E-Burgas.com

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции искат спешна помощ от властите, за да могат да продължат да работят. Според разчетите на туроператорите са необходими 155 милиона лева за следващата година, съобщава БНР. Министерството на икономиката съобщи на 3 август, че пренасочва 10 милиона лева към Министерството на туризма. Средствата са предназначени за туроператорите и туристическите агенти.

"10 милиона при активно работещи около 1000-1500 туроператори, това означава някаква смешна сума, която няма да покрие и разходите, и нуждите на бранша за 1 месец", каза Димитър Попов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Браншът няма приходи вече седми месец, подчерта Попов. Според него много малко туроператори са се възползвали от мярката 60/40 за туристическия бранш.

"Властта да каже за мярката 60/40 колко от тези пари бяха усвоени за нашия бранш", коментира Димитър Попов.

Свързани статии
Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020 Ето кои туроператори ще могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв. За какви абсурди звъним на 112? Да плачем ли, да се смеем ли... Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Морето взе нова жертва на Синеморец Отпускат 72 млн.лв. за малките и микро фирми за преодоляване на кризата Български компании кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ Туроператорите на протест въпреки обещаните милиони от Борисов Правителството отпуска 10 млн. евро за туроператорите Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия
Тагове
туроператори бранш помощ
Коментари

Още от последните новини