Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша

Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша - E-Burgas.com

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции искат спешна помощ от властите, за да могат да продължат да работят. Според разчетите на туроператорите са необходими 155 милиона лева за следващата година, съобщава БНР. Министерството на икономиката съобщи на 3 август, че пренасочва 10 милиона лева към Министерството на туризма. Средствата са предназначени за туроператорите и туристическите агенти.

"10 милиона при активно работещи около 1000-1500 туроператори, това означава някаква смешна сума, която няма да покрие и разходите, и нуждите на бранша за 1 месец", каза Димитър Попов, председател на Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

Браншът няма приходи вече седми месец, подчерта Попов. Според него много малко туроператори са се възползвали от мярката 60/40 за туристическия бранш.

"Властта да каже за мярката 60/40 колко от тези пари бяха усвоени за нашия бранш", коментира Димитър Попов.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Невероятен концерт на 28 декември събира средства в подкрепа на Георги Панайотов Парламентът одобри военна помощ за Украйна Зов за помощ! Продължава кампанията за Петя от Поморие, има спешна нужда от подкрепа Успешно трансплантираха стволови клетки на Марти от Бургас в Мексико, но има още процедури Да помогнем на Юлия! Майка не две деца има нужда от подкрепа в битката с тежка диагноза Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците
Тагове
туроператори бранш помощ
Коментари

Още от последните новини