Туристическият бранш в Бургас издига независим кандидат за депутат

Туристическият бранш в Бургас издига независим кандидат за депутат - E-Burgas.com
Архив

Туристическият бранш в Бургаска област се готви за първи път да издигне независим кандидат за депутат. Зад идеята се обединяват Бургаската регионална туристическа асоциация, Съюза на частните собственици на хотели в Слънчев бряг и други представители на бранша по Южното Черноморие.

Процедурата за издигането на независим кандидат предвижда регистрацията на инициативен комитет, който да подкрепи кандидатурата му.

Независимият кандидат трябва да представи и подписка, подкрепена от 1000 души с постоянен адрес в избирателния район. А защо туристическият бранш е решил да подкрепи свой кандидат обяснява председателят на Бургаската Регионална туристическа асоциация Соня Енилова пред БНР.

„За нас е много важно да имаме свой представител в парламента и то не един, а представители от всички региони, които считат туризма за свой приоритет…Към момента няма кандидатури, но очакваме предложения и от Слънчев бряг и от Приморско. Следващата седмица ще бъда в Царево, в Созопол, Бургас“, каза тя.

Идеята не е нова, но за първи път се пристъпва към конкретни действия от туристическия бранш.

 

Свързани статии
Туристическият бранш и правителството искат да разрешат кризата до 10 дни Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни!
Тагове
туристически бранш кандидат депутат соня енилова
Коментари

Още от последните новини