Турция привика българския посланик

Турция привика българския посланик  - E-Burgas.com
trud.bg

Tурското външно министерство привика късно снощи на разговор посланика на България Ангел Чолаков. За спешната среща съобщава БНР, като се позовава на информация от официалната телевизия на страната ТРТ.

Привикването на Чолаков идва след думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който вчера обяви, че Турция се меси в българските избори. Малко след изказването му постоянният секретар на българското външно министерство Иван Кондов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Турция в София Айлин Секизкьок, за да обсъдят предстоящия втори тур на президентските избори.

Пред Чолаков турските дипломати отхвърлили твърденията, че държавни институции се месят по някакъв начин във вътрешните работи на България. В позицията си те посочват, че посрещат с неразбиране привикването на турския посланик с неоснователни твърдения.

На срещата било посочено, че Анкара очаква с гласуването в Турция да не се злоупотребява в българската вътрешна политика. На посланик Чолаков е била връчена нота.

Свързани статии
Общи проекти с Турция за 34 млн.евро предвижда нова програма И армията се включва в охраната на границата с Турция МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Километрични колони от коли на границата с Турция Н.Пр. Джузепина Дзара: Бургас представлява интерес за италианския бизнес Областният управител Вълчо Чолаков с интересни предложения към посланика на Франция Вицепремиерът Марияна Николова обсъди туризма с полсаника на Украйна Лекари в Одрин: Час по-скоро, трябва да бъде затворена границата с България Туристическият интерес на Турция към Бургас се повишил след среща на местния бранш с Николова Ще изследваме състоянието на Черно море с Турция с проекти за 24 млн. евро
Тагове
турция посолство посланик
Коментари

Още от последните новини