Турция привика българския посланик

Турция привика българския посланик  - E-Burgas.com
trud.bg

Tурското външно министерство привика късно снощи на разговор посланика на България Ангел Чолаков. За спешната среща съобщава БНР, като се позовава на информация от официалната телевизия на страната ТРТ.

Привикването на Чолаков идва след думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който вчера обяви, че Турция се меси в българските избори. Малко след изказването му постоянният секретар на българското външно министерство Иван Кондов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Турция в София Айлин Секизкьок, за да обсъдят предстоящия втори тур на президентските избори.

Пред Чолаков турските дипломати отхвърлили твърденията, че държавни институции се месят по някакъв начин във вътрешните работи на България. В позицията си те посочват, че посрещат с неразбиране привикването на турския посланик с неоснователни твърдения.

На срещата било посочено, че Анкара очаква с гласуването в Турция да не се злоупотребява в българската вътрешна политика. На посланик Чолаков е била връчена нота.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Затварят всички пунктове на българо-турската граница през нощта Посланикът на Република Южна Африка посети Поморие Тихомир Янакиев проведе среща със съветника в Посолството на САЩ в България Чарлз Перего
Тагове
турция посолство посланик
Коментари

Още от последните новини