Община Созопол: Бъдете внимателни, когато разхождате любимците си

Община Созопол: Бъдете внимателни, когато разхождате любимците си - E-Burgas.com

По повод постъпили сигнали в Община Созопол за отравяне на бездомни животни, от администрацията се обръщат към собственици на домашни любимци, да са изключително внимателни при разходките навън и да ограничават скитането им без надзор. "Бъдете винаги нащрек при разходките, особено ако Вашият любимец обича да похапва всичко от околната среда", предупреждават от администрацията.

Общината за пореден път апелира всички жители да не причиняват болка, нараняване, страдание, отравяне и други насилствени действия върху животните.

"Изхвърляйте опасните отпадъци само на предназначените за целта места, тъй като субстанциите могат да навредят не само на животните, а на хората и най-вече на малките деца. Нека не допускаме хора и животни да бъдат потърпевши от нашата немърливост и жестокост", призовават още местните управляващи.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите Създават спецзвено за престъпления срещу животните и природата Засадиха 70 дръвчета в градската градина в Созопол Създават център за култура и изкуство на о-в Свети Кирик
Тагове
созопол животни
Коментари

Още от последните новини