Трети случай в Бургас! Лекар е заразен с коронавиурс, изолират отделението в "Бургасмед"

Трети случай в Бургас! Лекар е заразен с коронавиурс, изолират отделението в

Отделението, в което работи, е под карантина

В Бургас случаите на заразени вече са три. Третият пациент с доказана коронавирусна инфекция е лекар от “Бургасмед”. Бил е в отпуск, а после в болничен преди установяването на заразата.

Изследван е вчера и е доказана инфекцията. Снощи в 20 часа е наложена карантина, затворено е хирургичното отделение в “Бургасмед”, карантиниран е целият персонал на отделението.

Затворено е още едно отделение, за да може лекарите да бъдат настанени там за нощуване.

Общият брой на контактните лица на лекаря са 23 човека от медицинския персонал. 14 са лежащоболните, които също ще останат в отделението. Те няма да го напускат, нито някой ще влиза в това отделение.

Изписаните пациенти от предходната седмица, преди лекарят да излезе в болничен, са 27. На тях им е наложена карантина в домашни условия.

Лекарят с коронавирус е от хирургичното отделение на "Бургасмед", няма частна практика. Издирени са всички пациенти, които е прегледал, когато е бил в добро състояние. По време на отпуската си лекарят е бил в Пампорово.

 

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
коронавирус Бургас
Коментари

Още от последните новини