Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин

Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин  - E-Burgas.com

Митнически служители задържаха 46,848 кг хероин в товарен автомобил в района на ГКПП Дунав мост-Русе.

На 25.07.2021 г., около 19.00 часа, митническите инспектори спират за проверка напускащ страната товарен автомобил. Водачът - белгийски гражданин от турски произход, пътува от България за Белгия и превозва 23 619 кг тръби с изпращач българска фирма. Товарната композиция е насочена за проверка с мобилна рентгенова система, която установява необичайна плътност в предната част на фабрична кухина в пода на ремаркето.

В присъствието на водача и с негово съгласие е направен малък отвор от долната страна на дъното на кухината, през който митнически служители установяват алуминиево фолио, обвито с найлон. При последвало разтоварване на стоката, след повдигане на първите три капака митническите служители откриват шест найлонови чанти с пресовани пакети. В тях е открито светло бежово прахообразно вещество, което е реагирало при полевия наркотест на хероин. Установено е, че общото количество наркотик в пакетите е 46,848 кг.

По цени за съдопроизводство заловеното количество се оценява на 4 216 320 лв. (при чистота от 46 до 60%). Образувано е досъдебно производство по описа на ТO МРР „Дунавска“ под надзора на Окръжна прокуратура-Русе.

Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания Задържаха контрабандно злато за над 60 бона на Малко Търново Задържаха над 2 тона контрабандни препарати на границата с Турция (Снимки) Задържаха трима турци за пренос на наркотици през границата Откриха над 100 кг хероин в автомобил с малолетни деца (Видео)
Тагове
гкпп митница хероин контрабанда
Коментари

Още от последните новини