Тече записването на участниците в „Св. Богородица – Достойно есть“

Тече записването на участниците в „Св. Богородица – Достойно есть“ - E-Burgas.com
Съставите, които желаят да участват в Десети юбилеен фестивал на православната музика  „Света Богородица – Достойно есть” , трябва да подадат попълнен формуляр за участие до 10 март 2013 година, съобщават от Община Поморие. Право да се включат в музикалното събитие имат български и чуждестранни хорове в следните категории:
  1. Православни църковни хорове, които редовно участват в православни богослужения и членовете им не са повече от 36 певци.
  2. Източно пеене, в което могат да участват клиросни певци и/или свещеници, както и камерни формации.
  3. Смесени и еднородни хорове или вокални ансамбли, които включват не повече от 36 изпълнители.
Международният фестивал на православната музика в Поморие е реализиран през 2004 и тази година ще се проведе за десети пореден път. От 7 до 11 юни в Поморие ще се усети  духовна атмосфера, създадена от божествените песнопения на хоровете. Всички изпълнения от фестивалната програма ще бъдат пред публика в църковен храм „Рождество на Пресвета Богородица”. Участниците могат да са както професионални, така и любителски състави. Фестивалът се провежда под патронажа на Н. В. Пр. Сливенския митрополит Йоаникий и е организиран от Община Поморие. Още информация около условията за участие, програмата за 2013 година, архиви от предходните години, както и всичко, което ви интересува за Фестивал на православната музика „Света Богородица  - Достойно есть” може да намерите на имейл адрес http://orthodoxvoices.org.
Коментари

Още от последните новини