Тъжно бургаско дерби

Тъжно бургаско дерби - E-Burgas.com
    Дерби
Черноморец посреща Нефтохимик в бургаското дерби от 29-ия кръг на "А" група. Двубоят е от 18:00 часа на стадион "Лазур" (пряко по Нюз 7) и е единствен от програмата за днес.
За съжаление на феновете на двата тима, битката за Бургас ще бъде мач за оставане в елита, като реална възможност за това имат единствено "акулите", които са на 6 точки от Славия. Нефтохимик пък е твърдо на последната позиция и ще играе за честта си, още повече, че записа победа в последното градско дерби с 1:0.
Привържениците на двата клуба ще загреят за двубоя с протестно шествие срещу "убийството на футбола и спорта в града"
Статистиката е изцяло в полза на "шейховете" в последните три дербита, а последната точка за Черноморец е от септември 2003 година (1:1). Ако победи, Черноморец ще запише рекордна за този сезон серия от три поредни победи, след успехите над Любимец (5:0) и Пирин (Гоце Делчев) (2:1). Нефтохимик пък за последно усети вкуса от победата именно срещу градския съперник в 16-ия кръг (1:0) и от тогава има 12 поредни загуби.
В общия баланс между двата тима в "А" група "шейховете" имат 7 победи срещу 2 успеха за "акулите", а двата тима са записали и три равенства. Проблем за Черноморец преди днешното дерби са контузените Яни Пехливанов, Годфред Бекое и Преслав Йорданов, но плюс за Херо е завръщането след наказание на Славчо Шоколаров.
Рефер на двубоя е Станислав Тодоров.
Коментари