Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър

Стойко Танков с ултиматум за скандалните чадъри в Несебър - E-Burgas.com

Ако не бъдат премахнати от пясъчната ивица ще бъде издадена заповед за изземване на заетата площ

След подаден от Община Несебър сигнал до Областна администрация Бургас и публикации в социалните мрежи и медии за неправомерно разположени чадъри и шезлонги върху пясъчна ивица в Несебър, с обозначения, че са на намиращ се в близост хотел, областният управител Стойко Танков разпореди незабавна проверка.

Според Кадастралната карта и кадастралните регистри на община Несебър пясъчната ивица не е регистрирана като морски плаж и представлява част от морското дъно, което съгласно закона е публична държавна собственост.

Пясъчната ивица се обособява като такава само през летния сезон и постоянно се променя. През останалото време от годината е морско дъно и това е причината тази част от крайбрежната ивица да не е обособена в поземлен имот и регистрирана като морски плаж.

Експерти на Областна администрация Бургас направиха замерване, според което формираната пясъчна ивица към днешна дата е с размери 662 кв.м.

„Разполагането на чадърите и шезлонгите върху пясъчната ивица е нерегламентирано и без правно основание“, категоричен е областният управител. „Още днес ще издам необходимите предписания за премахването им в тридневен срок. Ако това не бъде извършено, ще издам заповед за изземване на заетата площ по реда на чл. 80 от Закона за държавната собственост.“, допълни още Стойко Танков.

Изготвеният констативен протокол от Областна администрация Бургас, както и материалите от сигнала на Община Несебър, ще бъдат изпратени до Министерството на туризма по компетентност за последващи действия.

Министърът на туризма е компетентният орган, който може да предприеме действия по регистрация на дадена пясъчна ивица като морски плаж чрез възлагане изработването на специализирана карта и регистър, които са основание за изменение на кадастралната карта.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
чадъри несебър
Коментари

Още от последните новини