Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата

Стефан Янев: Към момента не се налагат въоръжени сили на границата - E-Burgas.com

Към момента не се налага включването на Въоръжените сили в охрана на границата. Това каза служебният министър-председател Стефан Янев по време на изслушването си за мигрантския натиск в парламента.

"Към момента правим необходимото относно подготовката на страната, на националните елементи от системата за защита на национална сигурност по охрана на държавните граници. До голяма степен очакваме нарастване на мигрантския натиск", каза още Стефан Янев.

Той заяви, че всичко се взема предвид и се обсъждат най-подходящите мерки за поведение на терен.

"На този етап не мисля, че е необходимо да се дискутират, но при необходимост това може да бъде направено на закрито заседание", заяви още Янев, цитиран от Фокус.

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Стефан Янев назначи нови зам.-министри в кабинета си МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й Стефан Янев свиква Съвета по сигурността Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Километрични колони от коли на границата с Турция Стефан Янев ще инспектира границата около Малко Търново
Тагове
Стефан Янев граница
Коментари

Още от последните новини