Старица отнесе глоба за клетви и побой над комшийка

Старица отнесе глоба за клетви и побой над комшийка - E-Burgas.com

Парична глоба в размер на 2000 лв ще трябва да заплати 84-годишна жителка на Стара Загора ,която застана пред Темида по обвинение в нанесена  телесна повреда на съседка и изречени клетвени думи по неин адрес в разгара на първоначалния вербален спор.

Инцидентът между баба Стоянка Ст. и доста по-младата от нея комшийка Ангелина е станал на 21 юни м.г. като първопричината за него бил опит на старицата да унищожи бръшлянов храст върху оградата на съседните имоти.  В хода на разправията баба Стоянка на няколко пъти изкрещяла срещу „опонентката „ си думите: „Мастийо мръсна, курво долна, земята черната да те изяде! Аз съм пътник, поне тебе да убия!“, които накарали Ангелинка да се почувства засегната и обидена.

Междувременно агресивната баба  успяла да й нанесе и рана по тялото докато  размахвала като копие дълга дървена летва. Процесът е преминал на два етапа, като на първа инстанция в районния съд приели че цитираната фраза е обидна, но на втора окръжните съдии след лингвистичен спор със защитника на Стоянка накрая решили, че  думите „...земята черната да те изяде! Аз съм пътник, поне тебе да убия!“, нямат обиден характер, а представляват проклятие… пожелание за зло по адрес на пострадалата.

В крайна смета баба Стояна ще олекне и с още 1 600 лв , за да компенсира страданията и харчовете по делото направени от съседката й. Решението от 27 септември т.г. е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментари

Още от последните новини