Станаха ясни първите трима късметии спечелили стипендия от 900 лв. от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“

Станаха ясни първите трима късметии спечелили стипендия от 900 лв. от кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ - E-Burgas.com

При небивал интерес премина първият етап на Кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ в деня на влюбените. На концерта, посветен на талантливите деца на Бургас, станаха ясни тримата победители в категорията „Изкуство“, които ще получат стипендии в размер на 900 лв. Христиана Въжарова, Радослав Свирецов и Полина Иванова бяха късметлиите, изтеглени лично от ръката на зам.-кмета по „Култура и образование“ -  г-жа Йорданка Ананиева.

„Изключително щастлива съм от факта, че има организации, които подкрепят  талантливите  бургаски деца. Нашата Община не веднъж се е гордяла с големите постижения на млади таланти в сферата на изкуството, които ни прославят по цял свят. С кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ доказахме, че институциите и бизнесът могат постигнат много в интерес на обществеността.“

До финалния кръг на кампанията бяха допуснати  16 деца на възраст от 7 до 17 години. Всички с многобройни награди от международни конкурси и фестивали в различните сфери на изкуството – музика, изобразително изкуство, фотография и танцово изкуство.

Първият изтеглен бе Христиана Въжарова. Хриси има безброй призови постижения за крехката си 17-годишна възраст между, които: две първи и едно второ място на престижния международен фестивал Bucharest Dance Festival 2017. Както и първо място в раздел класически танц, сола над 16 години на IDO EUROPEAN BALLET, JAZZ, MODERN AND CONTEMPORARY CHAMPIONSHIPS 2017.

След нея късмет имаше и 17-годишният Радослав Свирецов. Негова снимка е сред победителите в руския фотоконкурс 35AWARDS, където се избират 100-те най-добри снимки на годината 2016-2017. Снимката на Радослав е победител в категория Пейзаж-ден. В конкурса са участвали повече  от 190 000 снимки на над 70 000 автори от 136 страни.

Късметът се усмихна и на Полина Иванова, която е лауреат 1 степен за дуетен съвременен танц, лауреат  1 степен за класически танц – трио, лауреат  1 степен за класически  танц – соло, както и Гран-при за съвременен танц – соло на Международен фестивал-конкурс „Рози на Казахстан“, гр. Астана, Казахстан. Освен това Полина има и множество призови места на редица международни фестивали сред които и 1 място в категория „Съвременни танци“  за професионалисти , възраст 12- 15г на XV национален фестивал на камерния танц , организиран от ОП „Младежки център“ към Община Хасково.

Тримата победители имат избор дали да получат стипендиите си в пълен размер или поетапно всеки месец.

С финалния етап на категорията „Изкуство“ всъщност бе даден и старта по набирането на кандидатурите за следващата от трите категории – „Наука“.

Критериите на които трябва да отговарят кандидатите са:

Да учат и живеят на територията на Бургаска област;

 Да са ученици от 1 до 12 клас;

 Да имат отличия от международни форуми, конкурси и олимпиади.

За да кандидатстват са им нужни следните документи:

Копие от удостоверението за раждане или лична карта на детето;

Документ, удостоверяващ класиране или спечелена награда;

Служебна бележка, издадена от училището, удостоверяваща, че детето е ученик;

Всеки желаещ може да изпрати своята кандидатура на адрес – [email protected]

Повече информация за кампанията може да прочетете на фейсбук страницата на Триа Сити Център или на сайта на търговския център – www.triacitycentre.com

Кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ е съвместна инициатива на Триа Сити Център и Община Бургас в подкрепа на талантливите деца на Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини