Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест

Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Правителството допусна грешки при настаняването на бежанците още в самото начало и това не ни прави чест като държава. Това заяви за БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова при посещението си във Враца по повод честването на няколко паметни годишнини на най-старото светско училище СУ "Христо Ботев".

"Грешки, които правителството допусна още при самото настаняване на тези хора. България, както и всички други европейски страни, трябва стриктно да спазва директивата за временното настаняване, което дава определени права на бежанците, които бягат от конфликт и войни. Още от самото начало беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно ще създаде проблеми. Доста по-рано тези хора трябваше да бъдат подготвени, да им бъде дадена възможност да потърсят сами свои квартири.Тези, които искат трайно да се настанят в България, да им се предостави възможност за работа и възможност децата да посещават училище и детски градини, така както повеляват правилата на тази директива. Както винаги правят всичко в последния момент и виждате резултатите - доста за мен недостойни изказвания във всякакви посоки, което не ни прави чест като държава. Няма да ескалира само в ситуация, ако много бързо се намерят тези решения и не се използват глаголи и думи като разселване", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Свързани статии
Програмата за настаняване на украински бежанци приключва през август Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците Миграционният натиск у нас се увеличил три пъти през последната година Задържаха софийски каналджия със седем сирийци край Черноморец (Снимки) Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Мариана Тошева: Край на голямото местене, над 22 хил. бежанци са настанени Голяма част от бежанците у нас готови да започнат работа Все повече украинци напускат България Украинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнем
Тагове
бежанци настаняване хотели йотова
Коментари

Още от последните новини