Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест

Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Правителството допусна грешки при настаняването на бежанците още в самото начало и това не ни прави чест като държава. Това заяви за БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова при посещението си във Враца по повод честването на няколко паметни годишнини на най-старото светско училище СУ "Христо Ботев".

"Грешки, които правителството допусна още при самото настаняване на тези хора. България, както и всички други европейски страни, трябва стриктно да спазва директивата за временното настаняване, което дава определени права на бежанците, които бягат от конфликт и войни. Още от самото начало беше ясно, че системата, която те измислиха с хотелите, рано или късно ще създаде проблеми. Доста по-рано тези хора трябваше да бъдат подготвени, да им бъде дадена възможност да потърсят сами свои квартири.Тези, които искат трайно да се настанят в България, да им се предостави възможност за работа и възможност децата да посещават училище и детски градини, така както повеляват правилата на тази директива. Както винаги правят всичко в последния момент и виждате резултатите - доста за мен недостойни изказвания във всякакви посоки, което не ни прави чест като държава. Няма да ескалира само в ситуация, ако много бързо се намерят тези решения и не се използват глаголи и думи като разселване", заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Свързани статии
Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Украински бежанци протестират срещу преместването в държавни бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Пик на бежанската криза: Центровете в страната се пукат по шефовете
Тагове
бежанци настаняване хотели йотова
Коментари

Още от последните новини