Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учители

Спасяваме туризма с ол инклузив за ученици и учители - E-Burgas.com

Мащабна програма за подкрепа на туристическия сектор и отдих на деца и преподаватели след пандемията подготвяг съвместно министерствата на финансите, образованието и туризма. На брифинг в МФ беше обявено, излъчен пряко в bTV, че 30 000 ученици и учители ще имат възможност за почивка, която освен това ще е обвързана с културна програма.

Програмата се казва "Отново заедно".

Какво представлява тя?

Летният отдих ще бъде в малки групи при спазването на всички противоепидемични мерки. Пътуванията ще се осъществят след края на учебната година, която приключва официално на 23 юни за 1 до 111 клас и на 30 юни за 1V до Х1 клас. Малко по-късно свършват занятията за Х и Х1 клас в паралелките с професионална подготовка и с дуална система на обучение.

За участие в "Отново заедно" ще могат да кандидатстват всички 2258 държавни и общински училища. Всяко от тях ще има възможност да включи до 70 деца, подбрани по преценка на педагогическия персонал и със съгласието на родителите. Заявките ще бъдат удовлетворявани по реда на постъпването им до изчерпване на лимита на програмата.

МОН ще започне да приема кандидатури веднага, след като Националната програма "Отново заедно" бъде приета от кабинета. Очаква се това да стане най-късно в началото на юли гг Още преди това училищата ще получат конкретни указания, които ще им помогнат да се подготвят навреме.
Защо се организира?

"В продължение на 1 седмица ще могат безплатно да летуват, за да могат да си отдъхнат след тази тежка година. Тук не става дума само за отдих, един от най- големите ефекти на пандемията е намаляването на социалните контакти. Една от основните цели е създаване на среда за запълване на дефицитите на децата, включително и чрез културни програми", обясни просветният министьр Николай Денков.

"Ще бъдат подготвени туристически пакети - децата ще бъдат придвижени, застраховани, ще бъде поето цялото тяхно изхранване, много интересни програми с арт дейности, обучения в народни танци, посещения на музеи. Има един стратегически ефект върху възпитанието на нашите деца", отбеляза на свой ред туристическият министьр Стела Балтова.

Свързани статии
Одобриха допълнителни средства за безплатно море за учениците Туристи от Румъния, Полша и Израел дошли на море край Бургас през май Стотици ученици от Бургас и Несебър се запознаха с работата на прокуратурата отблизо Ученичка от Несебър с голяма литературна награда Ученици от Айтос направиха мултимедийни презентации в съда Министерството на туризма и общините започват обща кампания за привличане на туристи Първите руски туристи идват в Бургас с два полета днес Назначиха нов зам.-министър на туризма Учителят Тео Теодосиев ще проведе знаменитата си лагер-школа по математика в Бургас Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид
Тагове
туризъм ол инклузив сезон ученици
Коментари

Още от последните новини