Смел таксиметров шофьор разкри телефонна измама в Бургас

Смел таксиметров шофьор разкри телефонна измама в Бургас - E-Burgas.com

Измамниците първо опитали да му предложат процент от печалбата, след което го заплашили

29-годишен таксиметров шофьор от Бургас разкри телефонна измама, в която бе въвлечен от непознати лица, след което върна парите в полицията. Пред органите на реда таксиметровият водач, който заявил, че получил телефонно обаждане от чуждестранен телефонен номер, като мъжки глас му предложил да занесе пратка с пари до Румъния.

Непознатият му продиктувал адрес, намиращ се в бл. 56 в к-с "Изгрев", от който възрастна жена хвърлила на 29-годишния мъж торбичка с пари. Следвайки инструкциите мъжа заредил в автомобила гориво на стойност 126 лв., като веднага след това получил ново обаждане с нов адрес в Бургас.

Таксиметровият водач осъзнал, че е въвлечен в телефонна измама и заявил на непознатия, че ще върне парите на жената. Непознатият първоначално започнал да предлага по-големи проценти печалба, а след това започва да заплашва 29 годишния мъж, но същият категорично отказал да съдействия, като заедно с взетите от к-с "Изгрев" пари се явил в Пето Районно управление – Бургас.

Междувременно в управлението е получено съобщение от 85 годишната измамена бургазлийка от бл. 56 в к-с "Изгрев" за това, че хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 1 500 лв., като измамата е осъществена по класическата схема "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници". По случая е образувано досъдебно производство, като предстои връщането на парите на измамената възрастна жена. 

Коментари

Още от последните новини