След провала на преговорите: Задължават търговските вериги да продават БГ продукция

След провала на преговорите: Задължават търговските вериги да продават БГ продукция  - E-Burgas.com

"Това е минималното, което можем да направим като държавници" заяви министър Танева

Всички магазинии и големи търговски вериги ще бъдат задължени да продават българска продукция. Това ще стане със законодателна промяна, съобщи земеделският министър Десислава Танева. Става дума за 50% от стоките, които се продават в търговските обекти.

Преговори в тази насока бяха водени през последните две седмици, но не срещнаха разбиране от страна на търговците, съобщи Танева. 

"Тази позиция беше пълна с манипулации. Да, ние ще въведем задължение на всички оператори, които имат търговски обекти в страната, да предлагат регионална продукция на потребителя. В това няма никакво вмешателство в сегашните им канали на логистика. Това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници, за да съхраним нашия народ." заяви Танева.

Тя припомни, че подобни преговори се водят от много време, но досега не били приети добре от търговците, въпреки тежката ситуация, в която се намира страната.

"Значи може пенсионер с 240 лв. пенсия да я дари за битка в тази криза, а не може търговски оператор с редица обекти, генриращ огромни доходи, да направи мининалното усилие дребният производител да продава в обекта му?" попита министър Танев. 

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат Мъж получи условна присъда за търговия с вот МВР работи по 100 случая за купуване на гласове 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Иван Гешев иска имунитета на бургаски кандидат-депутат, търгувал с вот в Маринка Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
храни търговия
Коментари