След провала на преговорите: Задължават търговските вериги да продават БГ продукция

След провала на преговорите: Задължават търговските вериги да продават БГ продукция  - E-Burgas.com

"Това е минималното, което можем да направим като държавници" заяви министър Танева

Всички магазинии и големи търговски вериги ще бъдат задължени да продават българска продукция. Това ще стане със законодателна промяна, съобщи земеделският министър Десислава Танева. Става дума за 50% от стоките, които се продават в търговските обекти.

Преговори в тази насока бяха водени през последните две седмици, но не срещнаха разбиране от страна на търговците, съобщи Танева. 

"Тази позиция беше пълна с манипулации. Да, ние ще въведем задължение на всички оператори, които имат търговски обекти в страната, да предлагат регионална продукция на потребителя. В това няма никакво вмешателство в сегашните им канали на логистика. Това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници, за да съхраним нашия народ." заяви Танева.

Тя припомни, че подобни преговори се водят от много време, но досега не били приети добре от търговците, въпреки тежката ситуация, в която се намира страната.

"Значи може пенсионер с 240 лв. пенсия да я дари за битка в тази криза, а не може търговски оператор с редица обекти, генриращ огромни доходи, да направи мининалното усилие дребният производител да продава в обекта му?" попита министър Танев. 

Свързани статии
Бургас събра над 150 бизнесмени на конференция за онлайн търговия БАБХ не допусна внос на 2 тона храни от трети страни Прокуратурата се самосезира след случая с търговия на кръвна плазма Разследват инцидент с негодна храна в училище в Равда Обвиниха четирима за търговия с кръв от длъжници Пием по-малко бира и вино през последните три месеца Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ Падат цените на плодовете и зеленчуците Моловете в Бургас отвориха врати, но част от магазините в тях не
Тагове
храни търговия
Коментари

Още от последните новини