След една година: Нов физкултурен салон за Автото, нов ресторант с кухня за ТОХ-а

След една година: Нов физкултурен салон за Автото, нов ресторант с кухня за ТОХ-а  - E-Burgas.com

Над 2 млн. лв. за ремонт на базата в двете гимназии

Община Бургас обяви обществена поръчка за частичен ремонт в две професионални гимназии в града. Става дума за Професионална гимназия по транспорт и Професионална гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“, които са по-известни с названията Автото и Тоха. 

В Автото ще бъде направена реконструкция, преустройство и пристройка за физкултурен салон, докато в ТОХ-а ще се извърши ремонт и реконструкция на сградата на учебно-производствен комплекс „Младост“. Обществената поръчка е разделена на две обособени позиции за двете училища. 

Към физкултурния салон на Гимназията по транспорт са предвидени съблекални за момичета и момчета със съответните тоалетни и душове, кабинет за учител по физкултура, складове за спортен инвентар и инвентар за общи мероприятия, обслужващи помещения. С преустройството ще бъдат обособени компютърни кабинети, библиотека с читалня, архив, складови площи и съответните помещения за технически инсталации в сутеренното ниво. Проектът предвижда подмяна на сградните водопроводно и канализационно отклонения, изграждане на нова водомерна шахта, подмяна на съществуващи ел. табла и захранващи линии в основната сграда и нови табла и захранващи линии за новопроектираните обекти в обхвата на проекта. Поставяне на енергоефективни и енергоспестяващи осветителни тела, изграждане на слаботокови инсталации в целия сграден фонд за видеонаблюдение, телефон и интернет и монтиране на камери за външен монтаж. Стойността на ремонта е 1 530 847 лв., а срокът е около една година. 

В Гимназията по туризъм се предвижда реконструкция и преустройство на сграда за обществено хранене, която в момента е известна като ресторант "Младост".  В сградата сега ще бъдат обособени помещения отредени за практика на ученици в сферата на ресторантьорството, сладкарската и хлебарска промишленост, с цел осигуряване на съвременна работна среда на учениците. Ще бъде въведен модерен интериорен и екстериорен дизайн, отговарящи на съвременните изисквания за ресторант ще се осигури реална работна среда за провеждане на адекватно обучение по ресторантьорство.

Ще бъде обособен се един нов подход за изнасяне на отпадъци, за да се избегне пресичане на потоците „чисто“ и „мръсно“. С преустройството се предвижда нов интериорен дизайн, разпределение на масите и подходите към залата и терасата. С проектното решение се разполагат в зала ресторант около 100 бр. места и 50 бр. на открито. В бързото хранене се предвиждат 68 места. С ремонта се предвижда подмяна на съществуващата дограма и витрини на залите. Стойността на обособената позиция е е 940 000 лв., а срокът на изпълнение е една година. 

Коментари

Още от последните новини