Ще има ли нова "подпорна стена"? Ревизоро призна, че предстои ново укрепване на плаж

Ще има ли нова

Бойко Борисов го прати да на липов чай с еколозите

Екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро заяви, че предстои ново укрепване на терен по Черноморието, но не знае дали това ще е възможно след споровете за плажа Алепу. Това стана по време на разговор с премиера Бойко Борисов по повод изграждането на пътеки край Рилските езера с багери.

От думите на Димитров и Борисов стана ясно, че те говорят за съоръжение тип защитна дига на плаж, която ще бъде изградена от камъни. Не стана ясно обаче къде по Черноморието ще бъде изградена тя. 

"Седнете с еколозите, разбере те се. На липов чай, вземете си мента-глог-валериана", каза Борисов в отговор на идеята за новото брегоукрепване, преди да покани медиите да напуснат заседанието на правителството.  

Относно скандалната пътека на Рилските езера Борисов заяви:

"Повече такива глупости да не се правят!", заяви Борисов, който прати Димитров и вицепремиера Томислав Дончев да се качат в планината на място. Ревизоро отговори, че от вчера работата там е спряна. И той, и Борисов бяха на мнение, че багери в националния прак са недопустими. Екомнистърът заяви, че чакълът за пътеките трябва да се качва с магарета и мулета.

Ревизоро обаче принципно възрази срещу спирането на проекта. Изграждането на пътеки е с цел опазване на природата, каза той и допълни, че така се прави по цял свят. "И аз съм ги виждал по цял свят тези пътеки", отвърна Борисов

 

 

Коментари

Още от последните новини

Бургас
Ще има ли нова

Никулден е!