Съдът в Бургас решава дали да остави в ареста обвинения в убийството на 17-годишно бременно момиче

Съдът в Бургас решава дали да остави в ареста обвинения в убийството на 17-годишно бременно момиче - E-Burgas.com
Кадър: Информационна агенция News24sofiaeu

В АС - Бургас днес ще бъде проведено заседание по мярката на Йовчо Стоянов, обвинен в убийството на 17-годишно бременно момиче.

Жестокото убийство разтърси България в средата на месец август. Последно обвиняемият Стоянов бе оставен за постоянно в ареста от Окръжния съд в Ямбол на 24 август.

Престъплението е извършено на 12 август по особено жесток начин чрез удушаване в дома на жертвата. Трупът е намерен изхвърлен в кладенец край селото на 19 август от приятели на убитата Мария Христова.

Обвиненият 44-годишен Йовчо Стоянов е съжителствал с майката на момичето на семейни начала. Двамата имали други две общи деца.

Мъжът е задържан за тежкото престъпление на 20 август. Пред съда той заяви, че е отгледал момичето от 2-годишна възраст и помоли за по-лека мярка. Съдът счете, че са събрани достатъчно доказателства, че той е извършител на тежкото престъпление. Според повдигнатото му обвинение законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в срок от 3 дни пред Апелативен съд- Бургас.

 

Свързани статии
Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира! Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг Убиха 60-годишен мъж в Дупница, задържани са двама непълнолетни Заседават по делото на опасен рецидивист опитал да убие жена 17 години затвор за британец убил баща си в ямболско село Започна делото за брутално убийство в село Терзийско Съдът изслуша двама полицаи по дело за тежко убийство в Слънчев бряг Жестоко убийство на жена разтърси Тервел
Тагове
убийство Йовчо Стоянов
Коментари

Още от последните новини