С "Хубавата Елена" бяха закрити официално Бургаските музикални празници "Емил Чакъров"

С

С комичната опера "Хубавата Елена" от Жак Офенбах официално беше закрито тазгодишното издание на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров".

Награда от община Бургас бе връчена на името на световноизвестния диригент маестро Ивайло Кринчев. На церемонията по награждаването присъства и директорът на Държавна опера - Бургас доц. д-р Александър Текелиев.

"Развълнуван съм и благодаря много за отличието!", сподели маестро Кринчев. Той призова бургаската публика да подкрепя българските си творци, защото те го заслужават.

Творческата кариера на маестро Ивайло Кринчев е свързана с Бургас. В периода от 1990 до 1996 година той е диригент в Бургаската опера и Бургаската филхармония. От 1996 до 1999 година пък е директор на Държавна опера - Бургас.

Свързани статии
840 туроператори и агенти кандидатваха за помощ от 10 млн. лв. Туроператори искат 155 млн. лв. от държавата, за да спасят бранша Марияна Николова вдига завесата: 3,8 млн. туристи са пренощували у нас през 2020 Ето кои туроператори ще могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв. Рони Ромеро от Rainbow ще пее с Данчо Караджов в Бургас Звездите от Евровизия изнасят голям концерт в Бургас Ето какво казаха звездите от музикалния фестивал в Бургас (Видео) Туроператорите на протест въпреки обещаните милиони от Борисов Правителството отпуска 10 млн. евро за туроператорите Туроператори могат да кандидатстват за държавна субсидия
Тагове
опера концерт
Коментари

Още от последните новини