С "Хубавата Елена" бяха закрити официално Бургаските музикални празници "Емил Чакъров"

С

С комичната опера "Хубавата Елена" от Жак Офенбах официално беше закрито тазгодишното издание на Бургаските музикални празници "Емил Чакъров".

Награда от община Бургас бе връчена на името на световноизвестния диригент маестро Ивайло Кринчев. На церемонията по награждаването присъства и директорът на Държавна опера - Бургас доц. д-р Александър Текелиев.

"Развълнуван съм и благодаря много за отличието!", сподели маестро Кринчев. Той призова бургаската публика да подкрепя българските си творци, защото те го заслужават.

Творческата кариера на маестро Ивайло Кринчев е свързана с Бургас. В периода от 1990 до 1996 година той е диригент в Бургаската опера и Бургаската филхармония. От 1996 до 1999 година пък е директор на Държавна опера - Бургас.

Свързани статии
Ври и кипи преди изборите: Задържани са бивш и настоящ служители на ОДМВР-Бургас Дамите от "Ретро Бургас" готвят поздрав за бургазлии Ясен е начинът на отпускане на помощите на туроператорите Туристическият бранш очаква от началото на май да започнат груповите пътувания Министерството на туризма дава още 8,8 млн.лв. на туроператори Бургаската опера отменя всички събития до 26 март Туроператори задлъжняли с 60 млн.лв. заради отменени пътувания Нова мярка ще подпомага окъсалите туроператори Звезди от Rainbow и Black Sabbath идват в Бургас през май Марияна Николова подпомага екскурзоводите с обществени поръчки
Тагове
опера концерт
Коментари

Още от последните новини