Бертен Д‘Оландер и Никола Листокуа с първи концерт в Бургас

Бертен Д‘Оландер и Никола Листокуа с първи концерт в Бургас - E-Burgas.com

В програмата ще чуете “Размисли” от известния френски майстор Мегалиф - Eugene Magalif, чиято световна премиера бе в Париж миналия ноември

Не пропускайте това неповторимо преживяване на 21 август, неделя, от 21.00, пред експоцентър „Флора“. Интересният дует Berten & Nicolas - флейта и класическа китара, за първи път ще зарадва бургазлии с лиричната си програма. Входът е свободен.

На концерта ще чуете произведение, написано специално за тях от френския композитор Мегалиф (Eugene Magalif) - “Размисли (Reflections)”, чиято световна премиера дуетът направи в Париж миналия ноември. Също така любими мелодии на Моцарт, Джулиани (Mauro Giuliani), Пиацола (Astor Piazzolla), Рамирес (A. Ramirez) – леки и приятни произведения, подходящи и за хора, които по принцип не са почитатели на класическа музика.

Специално участие в проявата ще имат децата, които участват в майсторския клас на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ този август. Техните интерпретации на популярна филмова музика, подготвени за флейта и китара специално за концерта от маестро Д‘Оландер, със сигурност ще развълнуват публиката.

Бертен Д‘Оландер/Berten D’Hollander е белгийски флейтист с богата музикална кариера в редица оркестри по света, преподавател в консерватории в Германия, Белгия и Турция. Той всяко лято идва в Бургас, за да провежда майсторски класове в Музикалното училище, в които се включват деца и студенти от различни държави. Всеки, който се е срещал с маестро Бертен, никога не забравя заразителния му смях, неуморната му динамика и дълбочината на преподаване до перфекционизъм, с фокус и върху на-дребните технически детайли.

Никола Листокуа /Nicolas Lestoquoy за пръв път ще посети България и Бургас по покана на Община Бургас. Харизматичен френски китарист, композитор и преподавател в няколко консерватории във Франция, който с огромна страст се посвещава както на класическата музика, така и на съвременните музикални стилове и изследва със смело любопитство джаз, етно, съвременната класика.

Приятелството между двамата изпълнители прави дуета им много повече от професионална формация - невероятната енергия в общуването им вдъхновява и заразява публиката! Флейтата на Бертен и китарата на Никола разкриват чисто човешка хармония и богатата емоционалност на двама истински творци.

Проектът се реализира с подкрепата на Община Бургас по фонд „Култура”.

Свързани статии
До Бъдни вечер всяка вечер ще има концерти в Бургас Ето кой ще е на Никулденския концерт в Бургас Любима бургаска група подарява три безплатни концерта на меломаните Обособяване на паркинг зона и извънредни нощни линии на "Бургасбус" за TEEN BOOM FEST Организират благотворителен концерт в подкрепа на малкия Илиян в Черноморец Нина Николина представя за първи път новите си песни на концерт в Бургас Кметът посрещна Янка Рупкина в Бургас Джаз величия с концерт в Бургас в края на април "Горещ пясък" радват бургазлии с безплатен концерт тази вечер Посрещаме Нова година с концерти в цялата страна
Тагове
концерт
Коментари

Още от последните новини