Джаз величия с концерт в Бургас в края на април

Джаз величия с концерт в Бургас в края на април - E-Burgas.com

All the jazz project - сцена за джаз музика, създадена от Маргарита Димова - Манова (2015 г.) кани бургазлии на първия си концерт на 28.04.2022 г., в навечерието на Световния ден на джаза в Бургас Noise Linguistix - музикална инициатива на басиста Михаил Иванов. Той е добре познат както на българската така и на Европейската музикална сцена. Носител на много международни награди между, които и наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам, Нидерландия.

За първия си албум като основен композитор той се съюзява с един от най-търсените български джаз-китаристи Александър Логозаров. Около основното ядро на дуото гравитират няколко специално подбрани гости. Дебютният им албум „Scattered Vibrations“ (Разпилени вибрации) носи камерен звук и пространство.

Те се редуват с наситени, ритмични импровизации, очаквани и неочаквани мелодии и комбинации от различни инструменти. Музиката е гъвкава и податлива на настроенията на музикантите. Всеки гост-музикант, чрез таланта и чувствителността си й придава различни измерения.

За концерта си в Бургас, към основните участници в Noise Linguistix, ще се присъедини един от най-креативните български музиканти, саксофонистът Арнау Гаррофе Фаррас (Барселона, Испания). Роден в Барселона, Арнау Гарофе се изгражда като музикант в Холандия. По време на джаз образованието си в Хага и Ротердам, свири в Нидерландия и Белгия и има шанса да свири с велики музиканти като бившия джаз месинджър Филип Харпър, покойния Крис Хусенс, Ерик Инеке и други.

През 2014, търсейки нови изразни средства, Арнау заминава за Азия, за да разшири музикалния си хоризонт. Свири често в клубовете на Банкок и Куала Лумпур. От 2016 г. живее в София и бързо се превръща в един от най-търсените музиканти на българската сцена. Известен е с изпълненията си в Биг бенд Брас Асоциация,  Джаз Котките на Христо Йоцов, групата на Рут Колева и е член на Биг бенд на БНР.

През октомври 2016, на международния джаз фестивал Джони Радукану - Браила, Арнау е награден за най-добър соло инструменталист. Домакин на концерта е добре познатото място за култура - Клуб Модерен театър, начало 20 ч. С удоволствие и благодарност споделяме, че проекта е финансово подкрепен от Община Бургас! Билети на касата на НХК и на място в деня на концерта. Тел. за резервации: 0889 80 11 20.

Свързани статии
До Бъдни вечер всяка вечер ще има концерти в Бургас Ето кой ще е на Никулденския концерт в Бургас Любима бургаска група подарява три безплатни концерта на меломаните Бертен Д‘Оландер и Никола Листокуа с първи концерт в Бургас Обособяване на паркинг зона и извънредни нощни линии на "Бургасбус" за TEEN BOOM FEST Организират благотворителен концерт в подкрепа на малкия Илиян в Черноморец Нина Николина представя за първи път новите си песни на концерт в Бургас Кметът посрещна Янка Рупкина в Бургас "Горещ пясък" радват бургазлии с безплатен концерт тази вечер Посрещаме Нова година с концерти в цялата страна
Тагове
джаз концерт
Коментари

Още от последните новини