Руските туроператори отменят почивките за юли

Руските туроператори отменят почивките за юли - E-Burgas.com

Няма големи надежди за възобновяването на международния туризъм през следващия месец

Руските туроператори започват да отменят задграничните почивки за месец юли, предава TACC, като се позовава на изявление на Асоциацията на туроператорите в Русия (АТОР).

Туроператорите нямат големи надежди за възобновяването на международния туризъм през следващия месец, не искат да поемат рискове и затова отменят ваканциите с полети през юли", се казва в изявлението.

По-специално решението за отмяна на пътувания с дати на отпътуване до 16 юли е взето от туроператора „Интурист“. Компанията отбеляза, че резервираните турове могат да бъдат разсрочени за всякакви други дати през 2020 и 2021 година, допълва "Фокус".

Според бюлетина на АТОР операторите на Pegas Touristik, Tez Tour и Coral Travel също са обявили анулирането на юлските екскурзии.

Както министърът на транспорта на Русия Евгений Дитрих съобщи по-рано, вероятността за възобновяване на международните полети от Русия през юли остава.

 

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни До 31 градуса по плажовете днес Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата
Тагове
Летен сезон 2020 туризъм руски туристи плажове туроператори
Коментари

Още от последните новини