Роми продължават да вършеят в Средец

Роми продължават да вършеят в Средец - E-Burgas.com
Поредната изминала нощ и  поредното посегателство в района на "Военното" градче в Средец.
Отново център на събитията стана детската градина, която се намира в този район. Както вече писахме роми открадната металната ограда на заведението, след което бе зазидана тухлена. Ромите не останаха безучастни и напук събориха и нея вчера вечерта.
Екип на Sredets News отиде на мястото и засне последиците. В момента част от детската градина е без заграждение.
"Вместо да са благодарни, че гледаме децата им, те рушат", заявиха ядосани служители на детското заведение пред Sredets News.
"Ако детската градина е затворена за няколко дни и е без надзор от нея няма да остане нищо", коментираха пред нас живеещи в близост до заведението. "Каквото зависи от община Средец - правим го. Назначили сме охрана, зазидахме, но... Това е в ресора на органите на реда", заявиха от общинското ръководство на Средец.
Припомняме, че в този район ромските набези са засилени. В района се намира и военното поделение, от което почти нищо не остана благодарение именно на тях. Днес посетихме и бившата казарма и отново заварихме роми, които вадят арматура.
Преди известно време стена бе затиснала един от "работещите" в поделението, при което се наложи спешна медицинска помощ.
Назаем от Средец Нюз
Коментари

Още от последните новини