Рестарт на процедурата за тол системата?

Рестарт на процедурата за тол системата?  - E-Burgas.com

След решението на КЗК и произнасянето на Върховния административен съд в полза на МРРБ по подадените жалби срещу обществената поръчка за въвеждане на тол система в страната, в кратки срокове трябва да бъде взето решение как да продължи процедурата. Възможно е тя да бъде обявена повторно или да бъде удължен срокът за подаване на оферти като вероятно ще приложим втория вариант. Това съобщи в предаването „Беновска пита“ за Канал 3 министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Той обяви, че през следващата седмица ще бъдат оповестени какви са възможностите на бюджета за ремонт на тунелите, които са в критично състояние. Според него решението на служебното правителство да използва предвидените средства за авариен ремонт на пътища за реконструкция на тунелните съоръжения не е било правилно.

Липсата на напредък по отношение на избора на трасе за Лот 3.2 на АМ Струма поставя под риск изпълнението на целия проект, категоричен бе Николай Нанков. Заради изчезналите документи по обществената поръчка за строителство на тунел „Железница“ губим 6 месеца. Повторна процедура за него трябва да бъде обявена в кратки срокове, като бъде направен преглед на сегашната документация, заяви още той. И коментира, че този скандал е върнал практики от преди 10 години, в резултат на които в миналото Европейската комисия спираше европейското финансиране за страната ни.

 

Коментари

Още от последните новини