Ремонтите на бургаските болници продължават и през 2021

Ремонтите на бургаските болници продължават и през 2021 - E-Burgas.com

Община Бургас да кандидатства за ремонт на медицинските кабинети в Центъра за психично здраве, ДКЦ I и Белодробната болница, предлага кметът Димитър Николов. Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото заседание през януари на Общински съвет - Бургас.

Намерението на местната администрация е подготвените проекти, съвместно с трите общински лечебни заведения, да бъдат подадени за финансиране към Фонд "Условия на труд". Последният е създаден да финансира дейности за подобряване на микроклимата и средата на труд в обекти с национално и регионално значение, като реконструкция на обекти, модернизиране на технологии и съоръжения, усъвършенстване системата за предотвратяване на рискове на работното място, подобряване на санитарно-хигиенните условия и други.

В докладната записка на кмета се казва още, че в Бургас има осем общински лечебни заведения, всяко едно от тях с различна необходимост от подобряване на условията на труд. След направен анализ на факторите на средата в тях, са подготвени първите проекти за три общински лечебни заведения - Център за психично здраве "Проф. д-р Иван Темков", Диагностично-консултативен център I и Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания.

За 65 години от създаването си, Центърът за психично здраве в Бургас не е преустановявал дейност. Към настоящия момент ЦПЗ-Бургас е единствената структура на територията на област Бургас, обслужваща 13 общини с население 442 000 души. Центърът разполага с 66 болнични стаи и още 55 кабинети за лекари, специалисти по здравни грижи, социални работници, психолози и други. С цел осигуряване на отоплението на сградата и подобряване микроклимата е необходимо да се направи ремонт на отоплителната инсталация в Центъра като се подмени остарелия и амортизиран с нов водогреен котел.

Ремонт ще бъде извършен и в лечебните кабинети, лаборатории и манипулационни на най-голямата структура за извънболнична медицинска помощ в Бургас - Диагностично-консултативен център І. През 2020 година сградата на ДКЦ I бе обновена, но от ремонт се нуждаят още осветлението и вътрешните помещения - микробиологичната лаборатория, педиатричните кабинети и манипулационните. В медицинския център работят 39 лекари от различни специалности, които извършват диагностика, лечение и профилактика на остри и хронични заболявания.

Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания е единственото лечебно заведение в Бургаска област, което осъществява лечение и диспансерно наблюдение на болни от туберкулоза и извършва пълен цикъл на диагноза, лечение и продължително наблюдение на болни с белодробна патология. От подобряване условията на труд там се нуждаят и Консултативно-диагностичният блок, и Стационарният блок. В болничното заведение има нужда от пребоядисване на стени и тавани, подмяна на подови настилки с нови с антибактериално покритие, нова дограма, смяна на електрическата инсталация и ново осветление. От ремонт и полагане на антибактериално покритие по стени се нуждаят общо 30 болнични стаи и стълбището.

Това са първите общински лечебни заведения, за които администрацията вече има подготвени проекти и при одобрение от местния парламент, могат да стартират реалните ремонтни дейности. След това Община Бургас ще продължи да работи по изготвяне на проектни предложения и за останалите лечебни заведения, според конкретните им нужди, с цел подобряване на условията на труд и лечение в тях.

Свързани статии
Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г Бургазлийката Татяна Ламбова, носителка на титлата Мисис Бургас 2023 г грабна короната на международния конкурс за красота Mrs. Planet Първият Коледен бал с маски в Бургас!
Тагове
бургас болници
Коментари

Още от последните новини