Разбиха нова наркооранжерия в Бургаско (Снимки)

Разбиха нова наркооранжерия в Бургаско (Снимки) - E-Burgas.com

За пореден удар срещу производството на наркотични вещества, информираха от Окръжната прокуратура в Бургас. Държавният обвинител днес внесе в съда искане  за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Николай Димитров, обвинен в засяване, отглеждане и държане с цел разпространение на марихуана, този път в Слънчев бряг.

Спрямо него са повдигнати и предявени две обвинения. Първото от тях е за това, че без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещества – 1397 грама марихуана, във вид на тревна маса, на обща стойност 8383 лева. Престъплението е осъществено на 11.05.2020 г. в два съседни апартамента, находящи се в град Несебър. То е квалифицирано по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, предл. 4, вр. чл. 26 от НК.

Николай е обвинен и за това, че противозаконно засял и до 11.05.2020 г. отглеждал 331 броя конопени растения. Престъплението е извършено в горепосочените два апартамента, както и в апартамент, находящ се в к.к.„Слънчев бряг“. Растенията за засадени и отглеждани в периода от неустановена дата в началото на 2020 г. до 11.05.2020 г. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 354в, ал. 1, вр. чл. 23 от НК.

Наркотичните вещества са открити благодарение на отличната работа на служители от ОД на МВР – Бургас. По време на осъществените претърсвания и изземвания са установени и множество съоръжения, спомагащи отглеждането на конопените растения.

Предстои Окръжен съд – Бургас да проведе заседание и да се произнесе по искането на Окръжна прокуратура – Бургас.

Галерия
Свързани статии
Млади бургазлийки отново клиентки на прокуратурата заради наркотици Крайбрежна алея в Несебър ще грейне с каменна настилка Разбиха наркооранжерия на 20-годишен в центъра на Бургас, задържани са и две девойки Нови 102 нови археологически обекта са регистрирани на територията на община Несебър Три млади бургазлийки клиентки на прокуратурата заради търговия с наркотици Реконструират пристанище в Несебър с над 7 млн.лв. Арестуваха десет дилъри в Бургас за седмица Несебър попадна в топ 7 на европейска класация за пътешествия 17-годишна ученичка от Бургас е задържана за разпространение на наркотици Несъгласните с рефередума в Обзор излизат на протест
Тагове
несебър наркотици марихуана
Коментари

Още от последните новини