Пускат новите линии на автобусите в Бургас до месец

Пускат новите линии на автобусите в Бургас до месец  - E-Burgas.com
колаж: e-Burgas.com

Бързите автобусни линии Б1 и Б2 дублират автобус номер 211 и микробуси номер 2 и 2А

Очаква се от края на месец октомври до началото на ноември да заработи новата транспортна схема. Това каза управителят на Общинско предприятие „Бургасбус” Петко Драгнев пред радио "Фокус". По думите му няма да има драстични промени в маршрутите на автобусите по новата транспортна схема.

„Бързите автобусни линии Б1 и Б2, както са кръстени в момента, на практика дублират автобус номер 211 и микробуси номер 2 и 2А. Маршрутът на тролейбусите и на автобуси номер 15 и 30 се променя. Линиите на всички квартали на територията на Бургас с малки изключения си остават същите“, обясни инж. Петко Драгнев.

Той каза още, че за отрицателно време гражданите на Бургас ще се адаптират към новата транспортна схема и всеки ще вземе адекватно, икономично и удобно решение за себе си как да пътува.

„Тези маршрути, които ще претърпят промяна, са в рамките на града“, обясни инж. Драгнев. Сегашните автобуси с номер 12 и 12А ще бъдат заменени с 12 и 11 и ще бъдат по-периферни, а не преминаващи директно през централна градска част. Но като маршрут отново ще действат по същия начин“, каза още инж. Петко Драгнев. 

Коментари

Още от последните новини