Проведе се традиционният XIX тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”

Проведе се традиционният XIX  тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия” - E-Burgas.com

 В Бургас се проведе XIX  тракийски фолклорен събор „Памет за Тракия”, организиран от тракийско дружество „Екзарх Антим I”, с подкрепата на Община Бургас. В него участваха над 700 изпълнители, а многобройната публика, имаше възможността да се наслади на прекрасните изпълнения на разнообразни тракийски песни.

   Съборът бе открит от председателят на бургаското тракийско дружество – Тодор Ангелов и г-жа Йорданка Бенова-Ананиева - зам. кмет по Култура и образование в Община Бургас. Те приветстваха всички присъстващи и пожелаха успех на участниците в конкурсната програма.

Авторитетно жури оценяваше изпълненията на тракийските песни. Тази година в надпреварата се включиха и много млади любители на българския фолклор, сред които и Мария Стойчева – само на 5 години, но вече отличен изпълнител. Един ден се оказа малко време за всички желаещи да се изявят на сцената. До късно продължи конкурсната програма, в която имаше участници от целия бургаски регион.

  Организаторите на мероприятието се надяват всички да са останали доволни и благодарят за оказаната подкрепа на Община Бургас.

Коментари

Още от последните новини