Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират

Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират - E-Burgas.com

Министерството на здравеопазването проверява чрез анкети защо учителите в системата не желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщи пред Българското национално радио председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Решението е взето на заседание на отрасловия съвет към просветното министерство по предложение на самата Такева.

Причината за проучването е ниският процент на преподавателите, желаещи да се имунизират срещу инфекцията. Припомняме, че преди няколко дни просветният министър Красимир Вълчев заяви, че под 30% от учителите в системата са заявили намерението си да се ваксинират. 

"Може да се пусне анкета, за да се види какви са истинските причини, по които не искат да се ваксинират българските учители. Анкетата ще бъде пусната сред всички педагози. Анкетирането ще продължи една седмица, като ще започне от понеделник и ще приключи в петък. Проучването ще обхване и непедагогическия персонал - всички работещи в системата по видове и степени учебни заведения", посочи Янка Такева. 

Свързани статии
Затварят временно кръстовището на "Шейново" и "Македония" Започва обновяването на ул. "Шейново" Ремонтират две улици в центъра на Бургас, променят движението от понеделник Правят ремонт на площад в Созопол Временни промени в движението ще има и в "Меден рудник" Затварят част от ул. "Шейново" утре Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите В Созопол се пребориха за държавни 1,5 млн. лева за ремонт на улица Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Затварят за месец и част от "Шейново"
Тагове
учители ваксиниране мон
Коментари

Още от последните новини