Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират

Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират - E-Burgas.com

Министерството на здравеопазването проверява чрез анкети защо учителите в системата не желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщи пред Българското национално радио председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Решението е взето на заседание на отрасловия съвет към просветното министерство по предложение на самата Такева.

Причината за проучването е ниският процент на преподавателите, желаещи да се имунизират срещу инфекцията. Припомняме, че преди няколко дни просветният министър Красимир Вълчев заяви, че под 30% от учителите в системата са заявили намерението си да се ваксинират. 

"Може да се пусне анкета, за да се види какви са истинските причини, по които не искат да се ваксинират българските учители. Анкетата ще бъде пусната сред всички педагози. Анкетирането ще продължи една седмица, като ще започне от понеделник и ще приключи в петък. Проучването ще обхване и непедагогическия персонал - всички работещи в системата по видове и степени учебни заведения", посочи Янка Такева. 

Свързани статии
Пускат за движение участъка от магистрала "Тракия" към София Бургаски лекар е поставил най-много ковид ваксини у нас Пуснаха движението на "Тракия" към Бургас в ремонтирания участък между Стара Загора и Чирпан Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон Общината: При реконструкцията на "Демокрация" водещи бяха правата и защитата на пешеходците Експерт: Малките язовири са проблемните Ремонтират тротоара на "Карлово" до края на месеца РЗИ: Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19? Новият шеф на АПИ: Има нарушения в ремонтите на "Тракия" и "Марица"
Тагове
учители ваксиниране мон
Коментари

Още от последните новини