Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират

Проучват с анкети защо учители не искат да се ваксинират - E-Burgas.com

Министерството на здравеопазването проверява чрез анкети защо учителите в системата не желаят да се ваксинират срещу COVID-19. Това съобщи пред Българското национално радио председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Решението е взето на заседание на отрасловия съвет към просветното министерство по предложение на самата Такева.

Причината за проучването е ниският процент на преподавателите, желаещи да се имунизират срещу инфекцията. Припомняме, че преди няколко дни просветният министър Красимир Вълчев заяви, че под 30% от учителите в системата са заявили намерението си да се ваксинират. 

"Може да се пусне анкета, за да се види какви са истинските причини, по които не искат да се ваксинират българските учители. Анкетата ще бъде пусната сред всички педагози. Анкетирането ще продължи една седмица, като ще започне от понеделник и ще приключи в петък. Проучването ще обхване и непедагогическия персонал - всички работещи в системата по видове и степени учебни заведения", посочи Янка Такева. 

Свързани статии
Започнаха усилени ремонти в Немската гимназия (Снимки) Едва 9% от най-уязвимите българи са ваксинирани Подновяват ваксинирането и в УМБАЛ, но само онлайн регистрираните Спират движението между "Патриарх Евтимий" и "Шейново" за две седмици заради ремонти Започва ваксинирането на заявилите през електронната система, 7000 са от Бургас Над 130 млн. лв. изсипани в ремонт на третокласни пътища през 2020 Започва подмяната на стари ВиК тръби в центъра на Бургас Ограничават движението в центъра заради ремонт на пътя, ето къде Учители излизат в отпуска, докато ги ваксинират Затварят възлова улица в Несебър, за да сменят стълбове
Тагове
учители ваксиниране мон
Коментари

Още от последните новини