Приключи обсъждането на Бюджет 2020 в Поморие, гласуват го през февруари

Приключи обсъждането на Бюджет 2020 в Поморие, гласуват го през февруари  - E-Burgas.com

През изминалата седмица приключиха обществените обсъждания на Бюджет 2020 в Поморие. Финансовата рамка на бюджета на общината е 29 318 611 лв. От тях данъчните приходи са 7 890 500 лв., неданъчните  приходи са 8 036 028 лв., субсидии – 14 825 201 лв. Преходният остатък от 2019 г. е 1 727 613 лв.

"Изпълнението на бюджета за 2019 г. е 100 % в графа собствени приходи, или 15 700 000 лв.  Затова тази година се залат 16 млн. л че това е едно много сериозно предизвикателство, но е напълно изпълнимо. Бюджетът ни отново е балансиран, а капиталовата програма обхваща всяко едно населено място. Изключително важно е да се знае, че тази година не се предвижда увеличение на местните данъци. Изключение прави само такса смет, но за определени населени места – там, където не се заплаща равностойно, таксата е изравнена с разхода, който се прави за услугата." каза кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на бюджета за 2020 г., в гр. Поморие.

Заместник-кметът Янчо Илиев подробно представи пред присъстващите на срещата всички заложени в новия бюджет параметри и източници на финансиране. Капиталовата програма на Общината за 2020 г. е 28 404 941 лв., от които над 25 млн. лева са осигурени от спечелени проекти, с подписани договори за европейско финансиране.

Проектобюджетът беше представен във всички населени места в община Поморие лично от кмета Иван Алексиев и/или неговите заместници Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов. На всички срещи присъства председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

След направените корекции и допълнения от жителите на общината,  проектобюджетът ще бъде внесен в Общински съвет Поморие. В продължение на една седмица ще се разглежда от постоянните комисии, след което ще бъде гласуван на заседание през месец февруари.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
Поморие бюджет
Коментари

Още от последните новини