Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики

Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики  - E-Burgas.com

Европейският комитет на регионите одобри кандидатурата на Община Поморие за членство в Мрежата от регионални центрове за преглед на изпълнението на политиките на ЕС (RegHub). Одобрените нови членове са общо 46 на брой от 21 страни членки, като представител на България е единствено Община Поморие.

Всички кандидатури бяха оценени въз основа на единни критерии, относно мотивацията и способността на кандидатите да дадат принос; многообразието на членовете по отношение на институционалната роля и законодателните правомощия, както и по отношение на населението, размера и социалните и икономическите характеристики; подходящ географски баланс на членовете в целия ЕС и др.

Комитетът стартира пилотната фаза на Мрежата от регионални центрове за преглед на изпълнението на политиките на ЕС (RegHub) през 2018 година. Целта на тази инициатива беше да се създаде мрежа, която е в състояние да организира технически консултации и да събира съответния опит от изпълнението на заинтересованите страни на местно и регионално равнище.

Мрежата ще продължи работата си през 2021 г. и след това, като се съсредоточи върху онези области на политиката, в които изпълнението в регионите и градовете е от решаващо значение и които заемат важно място в дневния ред на ЕС, като например възстановяването от пандемията от COVID-19.

Резултатите от консултациите на RegHub ще отчитат политическите срокове на КР, а секретариатът на RegHub ще ги направи широко достъпни за всички, които допринасят за становищата на КР (докладчици, членове, политически групи, експерти, служители по политиките).

Свързани статии
Поморие ще отбележи 3 март с официална програма В Поморие гласуваха бюджет от 33 млн.лв., ето какво очаква местните Подменят уличното осветление в Поморийско Поморие няма да вдига данъците през 2021 Непълнолетни пребиха ученик в покрайнините на поморийско село Зелена светлина за изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие Бургаски депутат показа в парламента качеството на новия път край Поморие (Снимки) Община Поморие предостави техника на местната болница В Поморие приеха декларация против изграждането на мидена ферма в района Опесъчават пътищата около Поморие, няма непроходими участъци в общината
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини