Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики

Приеха Поморие в международна мрежа за регионални политики  - E-Burgas.com

Европейският комитет на регионите одобри кандидатурата на Община Поморие за членство в Мрежата от регионални центрове за преглед на изпълнението на политиките на ЕС (RegHub). Одобрените нови членове са общо 46 на брой от 21 страни членки, като представител на България е единствено Община Поморие.

Всички кандидатури бяха оценени въз основа на единни критерии, относно мотивацията и способността на кандидатите да дадат принос; многообразието на членовете по отношение на институционалната роля и законодателните правомощия, както и по отношение на населението, размера и социалните и икономическите характеристики; подходящ географски баланс на членовете в целия ЕС и др.

Комитетът стартира пилотната фаза на Мрежата от регионални центрове за преглед на изпълнението на политиките на ЕС (RegHub) през 2018 година. Целта на тази инициатива беше да се създаде мрежа, която е в състояние да организира технически консултации и да събира съответния опит от изпълнението на заинтересованите страни на местно и регионално равнище.

Мрежата ще продължи работата си през 2021 г. и след това, като се съсредоточи върху онези области на политиката, в които изпълнението в регионите и градовете е от решаващо значение и които заемат важно място в дневния ред на ЕС, като например възстановяването от пандемията от COVID-19.

Резултатите от консултациите на RegHub ще отчитат политическите срокове на КР, а секретариатът на RegHub ще ги направи широко достъпни за всички, които допринасят за становищата на КР (докладчици, членове, политически групи, експерти, служители по политиките).

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини