Президентът отвърна острoумно на Борисов: Моят дрон влиза в спални и записва!

Президентът отвърна острoумно на Борисов: Моят дрон влиза в спални и записва! - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. Това заяви в Перник на шега държавният глава Румен Радев по повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът е облитал с дрон над терасата на министър-председателя. По-рано на извънреден брифинг по повод изтеклите снимки от дома му, Борисов съобщи новината. "Охраната на президента Радев спи заедно с моята охрана. Не съм го казвал досега, но той мина границите и ще го кажа - той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Като кажа на охраната, че ще го сваля, той веднага го спира. Докарва ми го на терасата, пред хола, и аз, като питам защо се прави това на охраната, те казват, че той го управлява", разкри премиерът. "Имам пистолет, но очаквам, че докато спя, НСО ще ме пази. Сега вече не знам!", изрази съмнение Бойко Борисов.

В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът, счита още Радев. По думите му прокуратурата е тази, която трябва да установи истината. Според Радев трябва да има независима експертиза и за аудиозаписа, и за снимките, свързвани с Борисов. Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре, на наша територия, да се превръща в някаква забава, в някакъв фарс, посочи още Радев. Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости, допълни Радев. Всякакви версии са възможни, лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо премиерът да си направи преценка за кръга от своите познати. Посъветвах НСО да отидат при премиера и да изчистят всичко с неговия екип, уточни Радев. Снимката със спящия човек е най-тревожна за мен, такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо, това означава някакъв риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, каза държавният глава. Не мога да тълкувам всичко изречено от господин Борисов, защото моята фантазия има някакъв предел, поясни още Радев. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, продължи мисълта си държавният глава. Никой не може да дискредитира правителството освен самото то, убеден е Радев. Предсрочни избори и служебно правителство - не ги определям аз, но тук нека имаме ясно разграничение: никога не съм изразявал желание за "свиреп кабинет". "Любопитен" - да, но "свиреп" - не, обясни думите си Румен Радев.

Източник: Actualno.com

 

Свързани статии
Категорична победа: Радев подгони 70% в област Бургас Борисов: Г-н Радев, Крим не е руски, а грубо окупиран Балотаж: Герджиков ще опита да стопи огромната преднина на Радев Проф. Герджиков: Бих подкрепил Петков за премиер, аз го запознах с Радев Борисов гласувал за промяна на промяната Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България" Борисов нарече Радев българоубиец Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС
Тагове
румен радев бойко борисов президент
Коментари

Още от последните новини