Президентът отвърна острoумно на Борисов: Моят дрон влиза в спални и записва!

Президентът отвърна острoумно на Борисов: Моят дрон влиза в спални и записва! - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки. Това заяви в Перник на шега държавният глава Румен Радев по повод думите на премиера Бойко Борисов, че президентът е облитал с дрон над терасата на министър-председателя. По-рано на извънреден брифинг по повод изтеклите снимки от дома му, Борисов съобщи новината. "Охраната на президента Радев спи заедно с моята охрана. Не съм го казвал досега, но той мина границите и ще го кажа - той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Като кажа на охраната, че ще го сваля, той веднага го спира. Докарва ми го на терасата, пред хола, и аз, като питам защо се прави това на охраната, те казват, че той го управлява", разкри премиерът. "Имам пистолет, но очаквам, че докато спя, НСО ще ме пази. Сега вече не знам!", изрази съмнение Бойко Борисов.

В момента се отклонява вниманието от най-големия въпрос, а той е един: дали снимките са постановка, дали записът е монтаж. Това е въпросът, счита още Радев. По думите му прокуратурата е тази, която трябва да установи истината. Според Радев трябва да има независима експертиза и за аудиозаписа, и за снимките, свързвани с Борисов. Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре, на наша територия, да се превръща в някаква забава, в някакъв фарс, посочи още Радев. Крайно недостойно е да се лепят петна по НСО, хората там не го заслужават. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости вътре, той носи цялата отговорност за тези гости, допълни Радев. Всякакви версии са възможни, лично за НСО аз не вярвам, но не е лошо премиерът да си направи преценка за кръга от своите познати. Посъветвах НСО да отидат при премиера и да изчистят всичко с неговия екип, уточни Радев. Снимката със спящия човек е най-тревожна за мен, такова нахлуване в личното пространство на министър-председателя не е допустимо, това означава някакъв риск за живота на министър-председателя. В ход е служебна проверка, каза държавният глава. Не мога да тълкувам всичко изречено от господин Борисов, защото моята фантазия има някакъв предел, поясни още Радев. Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове, продължи мисълта си държавният глава. Никой не може да дискредитира правителството освен самото то, убеден е Радев. Предсрочни избори и служебно правителство - не ги определям аз, но тук нека имаме ясно разграничение: никога не съм изразявал желание за "свиреп кабинет". "Любопитен" - да, но "свиреп" - не, обясни думите си Румен Радев.

Източник: Actualno.com

 

Свързани статии
Президентът обяви състава на служебния кабинет Румен Радев: Нека този свят празник донесе топлина във всяко българско семейство Президентът кани ДПС на консултации Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Радев в Бургас: Изгубихме двама доблестни полицаи Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам
Тагове
румен радев бойко борисов президент
Коментари