Предимства на бързите кредити

Предимства на бързите кредити   - E-Burgas.com

Бързи кредити са заеми, предлагани от небанкови финансови институции от различен вид. Те не са една-единствена строго фиксирана услуга, а са широк диапазон възможности с разнообразни условия, лихви и срокове за погасяване. Мнозина се чудят дали да прибегнат към банков заем, или към бърз кредит и, в тази ситуация, поставят въпроса какви са предимствата на бързите кредити. Е, нека ги видим.

 Кои са техните плюсове?

На първо място, бързите кредити са точно каквото името им обещава. Те се отпускат бързо и обикновено в срок от не повече от 24 часа. Понякога потребителите могат дори да получат своя кредит само за 2-3 часа. Това е от голяма полза в някои ситуации, в които изчакването на одобрението за банков заем ще е твърде трудно и, понякога, дори невъзможно. В редица ситуации потребителите може да имат нужда от пари бързо и спешно и тук идва бърз кредит от небанкова финансова институция.
 
Друго предимство е липсата на огромни изисквания, що се отнася до документацията. В повечето случаи бърз кредит се отпуска само срещу лична карта. За малки суми обикновено не се изисква и поръчител. Може да се срещнат бързи кредити, при които има изискване за предоставяне на договор за трудова заетост. За големи суми, също така, може да се наложи присъствието и поръчителството на трето лице.
 
Този тип заеми се предлагат на разнообразни суми, което е още един плюс в тяхна полза. Те могат да са за сто лева или за няколко стотин, но могат да достигнат и до няколко хиляди лева. Обикновено потребителите имат възможността да изберат за какъв период искат да върнат сумата, съответно на което и могат да плащат по-ниски месечни вноски. Изплащането е гъвкаво и може да се съобрази с персоналните нужди и възможности на всеки потребител. Лихвите варират, в зависимост от кредитната институция.
 
Допълнително, докато при някои видове банкови кредити трябва да се гарантира сумата по кредита с имущество – както е при ипотечните кредити, при бързите това не фигурира. Не е нужно да се доказва за какво ще бъдат използвани парите. Нито е необходимо да се предоставя справка за доходите няколко месеца назад, както изискват банковите институции.
 
С две думи, бързите кредити са много по-гъвкави, удобни и, разбира се, бързи от банковите заеми. Те не изискват цял куп документи, дълго чакане и строго определени режими на изплащане. Освен това в редица от случаите няма да трябва дори поръчител (макар такъв да е необходим в някои ситуации за по-високи суми). Освен това кредитите могат да се заявят и онлайн и парите да пристигнат директно в банковата сметка на заявителя.

Коментари

Още от последните новини