Повече от година в Айтос чакат държавно финансиране за ремонт на улица

Повече от година в Айтос чакат държавно финансиране за ремонт на улица - E-Burgas.com

Общински проект е на стойност 408 882,84 лв. с ДДС

От м. август 2021 г., Община Айтос и МИГ-Айтос чакат уведомление от ДФ "Земеделие" за подписване на договора за финансиране, на одобрения преди повече от година проект „Реконструкция на улица „Арда“ от О.Т. 24 до О.Т. 7 и улица „Христо Кърджилов“ в гр. Айтос“.

Сагата с общинския проект започва с публикувана от СНЦ „МИГ-Айтос” обява за трети прием на проектни предложения - за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ-Айтос от ПРСР 2014 – 2020г. Община Айтос подготвя Формуляр за кандидатстване по дейност „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи общински пътища, улици, тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях”, с проект „Реконструкция на улица „Арда“ от О.Т. 24 до О.Т. 7 и улица „Христо Кърджилов“ в гр. Айтос“.

Съгласно Условията за кандидатстване е необходимо решение на Общинския съвет за кандидатстване по процедурата. И Общинският съвет дава съгласие Община Айтос да кандидатства по процедурата и гласува още едно решение, според което "дейностите по проекта отговарят на приоритетите на Плана за интегрирано развитие на община Айтос 2021-2027 г." Съветът възлага на Кмета на община Айтос да подготви и представи необходимите документи за кандидатстване пред СНЦ „МИГ-Айтос”.

Общинският проект на стойност 408 882,84 лв. с ДДС е подаден в МИГ за одобрение от комисията за подбор на проектни предложения на 29.06.2021г. На 16.08.2021 г. Комисията уведомява ДФЗ, че е приключила процедурата за оценка на проектното предложение на Община Айтос - с одобрение за финансиране.

Следва етапът - преглед и оценка на проекта от ДФЗ, а след уведомление за приключване на процедурата във Фонда - подписване на тристранен договор между ДФЗ, Община Айтос и МИГ-Айтос за финансиране на проекта.

И така, от м. август 2021 г., Община Айтос и МИГ-Айтос чакат сигнал от ДФЗ за подписването на договора за финансиране и за старт на ремонтите.

 Кога Фондът ще изведе процедурата до най-съществената й част - подписване н договора финансиране, за сега никой не се наема да прогнозира. Факт е обаче, че двете градски улици имат нужда от спешен ремонт. За което е налице одобрен за безвъзмездно финансиране проект. Общината и МИГ са си свършили работата, живеещите на двете улици все по-често питат: "Кога?", а от ДФЗ все така "загадъчно" мълчат.

Народен приятел

Свързани статии
Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици Двудневен празник проведоха в Айтос (Снимки) Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас
Тагове
Айтос
Коментари

Още от последните новини