Поморие превръща в пешеходна зона възлов площад

Поморие превръща в пешеходна зона възлов площад - E-Burgas.com

Пълен капацитет на Лятното кино, хитови заглавия и безплатен паркинг в града, са част от политиките за привличане на туристи 

Генералният план за организация на движението в Поморие, който бе одобрен наскоро, предвижда още това лято площадът пред НЧ "Просвета 1888" да бъде преустановен като пешеходна зона. Това стана ясно по време на работна среща между кметът на община Поморие Иван Алексиев и представители на туристическия бранш в града. На срещата бе коментирана актуалната ситуация в сектора, подготовката за предстоящия летен туристически сезон и предприетите мерки за възстановяване на туристическите услуги в града, предвид пандемията от COVID-19.

„Полагаме максимални усилия да популяризираме туристическите, културните и исторически забележителности на Поморие. Още от началото на месец юни стартираме с културния и спортен календар на Общината, така че уикендите да предлагат интересни събития, които да привлекат туристи и гости в града ни. Работим по лятната програма, като един от акцентите ни е, че тази година Лятно кино „Яворов“ ще заработи с пълния си капацитет и ще предлага както сцена за нови събития, така и кинопрожекции на хитови заглавия. Паркирането в Поморие ще остане безплатно, с изключение на паркинга пред Общината и на Рибарско пристанище – Поморие, които ще предлагат платено паркиране с осигурена охрана и видеонаблюдение.“, каза кметът Алексиев.

Пред присъстващите бе представен и работният вариант на новия туристически сайт на Община Поморие, в който ще бъде поместена информация за всички хотели, ресторанти, къщи за гости, туристически обекти, забележителности и др., напълно безплатно, по желание на бизнеса и всички заинтересовани страни.

Заместник-кметът Янчо Илиев съобщи, че Община Поморие предвижда средства в размер на 24 хил. лева за Фонд „Култура“, като целта е да бъдат подкрепени, чрез съфинансиране от Общината, всички нови идеи и предложения за културни празници и мероприятия  от страна на туристическия бранш, неправителствените организации и др. местни инициативи.

На срещата присъства представител на Летище Бургас, който съобщи, че за новия сезон са разкрити седем нови линии, включително Клуж (Румъния) – Бургас и Киев – Бургас.

Началникът на РУП Поморие гл. инспектор Георги Куцаров съобщи мерките, които ще бъдат предприети за осигуряване спокойствието и сигурността за жителите, гостите и туристите на гр. Поморие, включително с осигуряване на общо 44 командировани полицаи за периода от 15 юни до 15 септември, със засилено присъствие на екипи през юли и август, както от “Охранителна”, така и от „Пътна полиция“.

Активно участие в срещата взеха и представителите на туристическия бранш, като отправиха своите въпроси и предложения, част от които ще могат да бъдат изпълнени още преди началото на сезона, като например ремонт на детски кътове и пейки, както и монтиране на емблематичния за Поморие часовник в центъра на града.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие читалище площад
Коментари

Още от последните новини